Witte Selder? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Witte Selder? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - witte selder

Mosselen met Oude Geuze in papillot (Sofie Dumont)

Mosselen met Oude Geuze in papillot (Sofie Dumont)
Mosselen blinken uit in eenvoud: eventjes stoven op hoog vuur en klaar. De pure smaak van de fijne zeevruchten heeft weinig extra nodig, al kan dit subtiele maar smaakvolle gerecht van Sofie Dumont de echte fijnproevers ongetwijfeld bekoren: mosselen, venkel, room, mosterd en bovenal Oude Geuze in een papillot. Klinkt perfect, toch?

Kabeljauwhaasje met linguine in kerrieroom (Colruyt)

Kabeljauwhaasje met linguine in kerrieroom (Colruyt)
Een mals stukje witte vis, zoals kabeljauw, is een vaste waarde in veel huishoudens. Het is lekker en gezond. Colruyt voegt daar een smeuïge roomsaus, boordevol groentjes, en linguine aan toe. Het resultaat is een alledaagse maar rijkelijke pasta die bovendien niet veel werk vraagt.

Waterzooi van pladijs met venkel (Colruyt)

Waterzooi van pladijs met venkel (Colruyt)
Een ietwat vergeten klassieker uit onze streken is waterzooi. Het idee is simpel en lekker veelzijdig: een ingedikte soep waar alle denkbare ingrediënten aan toegevoegd kunnen worden. De ultieme klassieker uit Gent wordt met kip bereid, maar je kan dus evengoed met vis aan de slag. Precies wat het kookteam van Colruyt in dit voedzame gerecht doet.

Mosselen op Thaise wijze

Mosselen op Thaise wijze
Hoewel 'mosselen natuur' met voorsprong de meest gekozen bereidingswijze is, zijn de smaakvolle weekdieren op talloze manieren klaar te maken. In dit originele recept wordt gewerkt met typische smaakmakers die je in Thaise gerechten zou verwachten, zoals koriander, chili en kokos. Het proberen waard!

Selder met gehaktballen

Selder met gehaktballen
Hoewel we selder vooral kennen als soepgroente, kan ze ook de hoofdrol spelen in een gerecht. De ultieme klassieker: selder met gehaktballen! Dit eenvoudige gerecht kan op heel veel manieren bereid worden. In dit recept staan eenvoud en smaak centraal.