Cocktail? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 4 Cocktail? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 4

 

Recepten - cocktail

Stinger

Stinger
Zoals de naam al doet vermoeden is dit een redelijk pittige cocktail die tot de jaren '70 heel populair was in deftige milieu's. Het is een eenvoudige mix (cognac en crème de menthe) die zowel voor als na het eten een plaatsje op het menu verdient.

Between the Sheets

Between the Sheets
De fijnzinnige naam van deze cocktail doet, terecht, veel goeds vermoeden. Volgens sommige bronnen was het een drankje dat in Franse bordelen diende als aperitief voor de meisjes van lichte zeden. Of dat klopt is een vraagteken, dat deze fris-zoete cocktail het proeven waard is staat wel vast!

Derby

Derby
Liefhebbers van gin, opgelet! Deze uiterst eenvoudige cocktail met munt en een vleugje perzik is heerlijk verfrissend en simpel om te maken.

Porto Flip

Porto Flip
Cocktails associëren we meestal met gezellige terrasjes en aperitief-momentjes. Cocktails zijn echter ook heel geschikt na een lekkere maaltijd. Deze Porto Flip is een verzorgde combinatie die perfect dient als digestief en mini-dessertje.

Gimlet

Gimlet
Niet al te dol op complexe cocktails? Wel liefhebber van een fris drankje? Dan is een Gimlet echt iets voor jou: gin en limoen. De perfecte verfrissing!

Dark ‘n’ Stormy

Dark ‘n’ Stormy
Dit is een leuke cocktail voor liefhebbers van gemberbier (Ginger Beer). Het is niet erg bekend of populair in Europa, wat een reden te meer is om deze eenvoudige cocktail met rum te proberen.

French Connection

French Connection
Niet gek op ingewikkelde of overdadige cocktails maar wel op zoek naar een origineel drankje dat niet te gek is? Zoek niet verder, deze French Connection zou je wel eens kunnen bevallen. Deze heerlijk eenvoudige combinatie van cognac en een scheutje amaretto is perfect in balans. Lekker als aperitief of digestief.

Salty Dog

Salty Dog
Toegegeven, het is geen smakelijke naam. Toch zal deze cocktail je aangenaam verrassen, het is een frisse combinatie van gin of vodka met pompelmoessap, afgewerkt met een randje zout. Simpel en lekker!

Sea Breeze

Sea Breeze
Deze cocktail is een echte klassieker tijdens de zomermaanden. Het is een lichte, vlotte mengeling waarbij frisse fruitsmaken (veenbessen en pompelmoes) subtiel worden aangevuld met vodka. Het perfecte drankje op een zonnig terrasje!

Matador

Matador
Deze frisse cocktail met ananas en limoen is een ideale verfrisser op een zomerse dag. De tequila is net subtiel genoeg om je in de feeststemming te brengen, zonder gekke toestanden. Een perfecte aperitief!

Zombie

Zombie
Die opvallende naam doet weinig vermoeden over de aard van deze originele cocktail. Het is eentje gevorderden door het behoorlijk lijstje ingrediënten én het flinke alcohol-percentage - ondanks de fruitige smaak (wat meteen de griezelige naam verklaart!). Deze is alleszins het proberen waard, de smaak is vol en uniek, onder meer door de aanwezigheid van absint.

Vesper

Vesper
Deze cocktail kreeg naam en faam dankzij, wie anders, James Bond! Liefhebbers van gin en vodka zullen meteen begrijpen waarom dit stijlvolle drankje zoveel succes kent.

Mimosa

Mimosa
Deze klassieke cocktail is een populaire starter op feestjes. Sommige luchtvaartmaatschappijen serveren deze cocktail steevast in eerste klasse. Ook op een brunch misstaat een Mimosa niet. Het is immers een heel eenvoudige en toegankelijke cocktail: half schuimwijn, half appelsiensap. Simpel, elegant en verfrissend.

Woo Woo

Woo Woo
De naam doet het misschien niet vermoeden, maar dit is een heel elegante cocktail op basis van veenbessensap die sterk lijkt op de beroemde Cosmopolitan. Vooral dames zullen dit drankje appreciëren dankzij de zoete perziklikeur.

Black Velvet

Black Velvet
Achter deze classy cocktail zit een luguber verhaal. Hij werd immers gecreëerd om het overlijden van Albert van Saksen-Coburg en Gotha in 1861 te herdenken/vieren. Vandaar de sierlijke maar sombere kleur en naam. Dat neemt niet weg dat deze cocktail voor echte fijnproevers is. Bovendien is ie heel makkelijk zelf te bereiden.