De fijnzinnige naam van deze cocktail doet, terecht, veel goeds vermoeden. Volgens sommige bronnen was het een drankje dat in Franse bordelen diende als aperitief voor de meisjes van lichte zeden. Of dat klopt is een vraagteken, dat deze fris-zoete cocktail het proeven waard is staat wel vast!
De fijnzinnige naam van deze cocktail doet, terecht, veel goeds vermoeden. Volgens sommige bronnen was het een drankje dat in Franse bordelen diende als aperitief voor de meisjes van lichte zeden. Of dat klopt is een vraagteken, dat deze fris-zoete cocktail het proeven waard is staat wel vast!
Servings | Prep Time |
1cocktail | 5minuten |
Servings | Prep Time |
1cocktail | 5minuten |
Ingredients
- 3 cl witte rum
- 3 cl triple sec
- 3 cl cognac
- 2 cl vers limoensap
- ijs
- 1 partje citrus afwerking
Servings: cocktail
Ingredients
Servings: cocktail
|
Instructions
- Vul een shaker met ijs en overgiet met de rum, triple sec en cognac.
- Schud goed. Strain daarna (uitschenken zonder het ijs van de shaker) in een gekoeld cocktailglas.
- Werk af met een partje citrus (limoen, sinaas,...) naar wens.
Share this Recipe
Speak Your Mind