Zwarte, Ontpitte Olijven | Zwarte, Ontpitte Olijven |

 

Recepten - zwarte, ontpitte olijven

Rigatoni met venkelworstsaus (Ottolenghi)

Rigatoni met venkelworstsaus (Ottolenghi)
Volgens Ottolenghi is het cruciaal dat elke (thuis)kok enkele geweldige recepten voor een tomatensaus achter de hand heeft. Altijd lekker, ook voor de allerkleinste. Voor de tomatensaus in dit recept gebruikt Yotam venkelworstjes, wat een enorme smaakbom is. De (optionele) afwerking met enkele toefjes verse pesto maakt er een doordeweeks en toch royaal gerecht van.

Antipasti-salade met kikkererwten

Antipasti-salade met kikkererwten
Salades saai? Niet als je deze volwaardige en geweldig smaakvolle salade hebt geprobeerd. Antipasti zijn de typische, gevarieerde hapjes die in Italië als aperitiefhapje worden geserveerd. Deze salade voegt verschillende ingrediënten uit die categorie samen in een royale salade die schittert als lunch of lichte maaltijd. De flinke portie kikkererwten zorgt er voor dat brood overbodig wordt en je een gezond maar voldaan gevoel hebt.

Kip met citroen, olijven en tomaten (Pascale Naessens)

Kip met citroen, olijven en tomaten (Pascale Naessens)
Pascale Naessens bewijst elke keer weer dat een sobere ingrediëntenlijst echt niet gelijk hoeft te staan aan een sobere maaltijd. Met niet meer dan citroen, tomaatjes en olijven zorgt ze voor heerlijk gezonde kippenbillen. Hadden we ook al verteld dat de oven al het werk doet?