Aardappel | Aardappel |

 

Recepten - aardappel

Scampi met paprika en roomsaus (Piet Huysentruyt)

Scampi met paprika en roomsaus (Piet Huysentruyt)
Door enkele lekkere ingrediënten in een wok te kieperen maak je in geen tijd een lekker en gezond maal klaar. Piet Huysentruyt kan dat beamen. In dit wokrecept met scampi en paprika van zijn hand, is de hoofdrol weggelegd voor een lekker roomsausje.

Koolrabisoep met balletjes

Koolrabisoep met balletjes
Koolrabi is een beetje een vergeten groente. De knolvormige groente is echter een waardevol ingrediënt: plaatselijk, gezond en heel breed inzetbaar. Behalve rauw doet de groente het ook goed als hoofdingrediënt voor soep. Het levert een stevige, ietwat notige soep op die fantastisch smaakt met zelfgerolde gehaktballetjes.

Savooisoep

Savooisoep
De savooikool is zonder twijfel stilaan een vergeten groente aan het worden. Dat is jammer, het is een echte, betaalbare groente van bij ons die erg voedzaam is, op talloze manieren gebruikt kan worden en lang bewaart. Je kan er bijvoorbeeld een heerlijk soepje van maken, perfect om je tijdens gure dagen lekker op te warmen.

Selder-pompoensoep

Selder-pompoensoep
Soep is niet te missen is een gebalanceerd weekmenu. Makkelijk, gezond en weinig moeite zijn de sleutelwoorden. Meer hoeft dat toch niet te zijn? Dit soepje is heerlijk lekker en verdrijft de kilte van de gure herfstdagen.

Pastinaaksoep met knapperige erwtjes

Pastinaaksoep met knapperige erwtjes
De start van de herfst staat in de keuken synoniem voor de start van het soepseizoen! Niks smaakt beter op een gure dag dan een dampende kom verse soep. Eén van de lekkerste (en lange tijd vergeten) soepgroentjes: pastinaak!

Grootmoeders wintersoep

Grootmoeders wintersoep
Soep smaakt altijd, maar toch net dat ietsje meer tijdens de winter. Dit recept leert je een stevige soep uit het authentieke receptenboek van grootmoeder maken. Meer hoeft dat soms echt niet te zijn.

Dikke wintersoep met braadworst en brood

Dikke wintersoep met braadworst en brood
Een dampende kom soep is het meest hartverwarmende dat je op een kille winterdag voorgeschoteld kan krijgen. Met een smakelijke braadworst en vers brood erbij heb je lekker simpele maar bijzonder smakelijke boerenkost, zonder enige moeite!