Als je op zoek bent naar een fris en verrassend hapje propvol smaak zou dit recept wel eens bingo kunnen zijn. De volle en vette smaak van een kwaliteitsvol stukje zalm past geweldig goed bij een pittig chilipepertje, romige kokosmelk, frisse munt en knapperige ijsbergsla. Lekker als voorgerecht of hapje.
Als je op zoek bent naar een fris en verrassend hapje propvol smaak zou dit recept wel eens bingo kunnen zijn. De volle en vette smaak van een kwaliteitsvol stukje zalm past geweldig goed bij een pittig chilipepertje, romige kokosmelk, frisse munt en knapperige ijsbergsla. Lekker als voorgerecht of hapje.
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Ingredients
- 300 gram zalmfilet zonder vel
- 1 rode ui fijngesnipperd
- 0,5 ijsbergsla gesnipperd
- 1 lente-ui in fijne ringen
- enkele blaadjes munt
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 limoen
- 2 eetlepels kokosmelk
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Versnijd de zalm in fijne stukjes (tartaar).
- Meng met de gesnipperde rode ui, ijsbergsla en lente-ui.
- Breng op smaak met enkele gehakte blaadjes munt (bewaar er een paar voor de afwerking), een beetje chili, enkele druppels limoensap en een snuifje peper/zout.
- Roer er net voor het opdienen de kokosmelk onder. Roer tot een smeuïge tartaar, kruid verder bij naar smaak, verdeel in potjes en versier tot slot met nog wat munt. Smakelijk!
Recipe Notes
Maak dit leuke voorgerecht zeker niet op voorhand klaar. De fijne stukjes zalm gaan dan oplossen in de kokosmelk, de ijsbergsla verliest haar knapperigheid en het resultaat is een drassige boel. Dit recept maak je à la minute klaar.
Share this Recipe
Speak Your Mind