VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Pittige zalmtartaar met kokos
Als je op zoek bent naar een fris en verrassend hapje propvol smaak zou dit recept wel eens bingo kunnen zijn. De volle en vette smaak van een kwaliteitsvol stukje zalm past geweldig goed bij een pittig chilipepertje, romige kokosmelk, frisse munt en knapperige ijsbergsla. Lekker als voorgerecht of hapje.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Versnijd de zalm in fijne stukjes (tartaar).
  2. Meng met de gesnipperde rode ui, ijsbergsla en lente-ui.
  3. Breng op smaak met enkele gehakte blaadjes munt (bewaar er een paar voor de afwerking), een beetje chili, enkele druppels limoensap en een snuifje peper/zout.
  4. Roer er net voor het opdienen de kokosmelk onder. Roer tot een smeuïge tartaar, kruid verder bij naar smaak, verdeel in potjes en versier tot slot met nog wat munt. Smakelijk!
Notities

Maak dit leuke voorgerecht zeker niet op voorhand klaar. De fijne stukjes zalm gaan dan oplossen in de kokosmelk, de ijsbergsla verliest haar knapperigheid en het resultaat is een drassige boel. Dit recept maak je à la minute klaar.