Servings | Prep Time | Cook Time |
1pizza | 15minuten | 10minuten |
Servings | Prep Time |
1pizza | 15minuten |
Cook Time |
10minuten |
Ingredients
- Pizza en topping
- 1 rol pizzadeeg
- 1 kippenlapje
- olijfolie
- oregano gedroogd
- paprikapoeder gedroogd
- 0,5 groene paprika
- 0,5 ui
- 1 bosje koriander
- 1 handvol gemalen kaas naar wens
- olijfolie
- peper en zout
- Enchilada-saus
- 2 eetlepels olie
- 1 teentje look
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels tomatenpuree
- komijn gemalen
- oregano gedroogd
- chilipoeder
- 250 ml kippenbouillon
Servings: pizza
Ingredients
Servings: pizza
|
Instructions
- Versnijd het kippenlapje in fijne reepjes. Marineer in een scheutje olijfolie (overdrijf niet), paprikapoeder, oregano, peper en zout. Laat een kwartiertje rusten.
- Maak ondertussen de saus door de olie te verwarmen in een steelpannetje. Pel en plet het teentje knoflook.
- Voeg alle kruiden toe (komijn, oregano en chili) en geplette knoflook toe. Laat nog even zweten zonder aan te branden.
- Roer de bloem, af het vuur, onder de knoflookolie tot een roux. Laat heel kort fruiten (zonder aan te branden!).
- Laat de saus nog eventjes pruttelen. Snijd ondertussen de paprika en ui in fijne stukjes.
- Rol ondertussen het pizzadeeg uit en verwarm de oven op 200°.
- Bedek de bodem met een laagje saus (overdrijf niet), de overschot kan je bewaren voor een andere pizza of gebruiken als dipsaus.
- Verdeel de gemarineerde kippenreepjes, stukjes paprika en ui over de pizza. Bestrooi met de kaas en laat een tiental minuutjes bakken in de oven.
- Bestrooi net voor het opdienen met enkele blaadjes koriander. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind