VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Pizza enchilada
Niets mis met een traditionele Italiaanse pizza, maar misschien wil je ook eens iets origineler proberen? Dan is deze pizza enchilada met kip en koriander exact wat je zoekt! In dit pittige recept wordt inspiratie uit de Mexicaanse keuken gehaald.
Servings Prep Time
1pizza 15minuten
Cook Time
10minuten
Servings Prep Time
1pizza 15minuten
Cook Time
10minuten
Ingredients
Pizza en topping
Enchilada-saus
Instructions
  1. Versnijd het kippenlapje in fijne reepjes. Marineer in een scheutje olijfolie (overdrijf niet), paprikapoeder, oregano, peper en zout. Laat een kwartiertje rusten.
  2. Maak ondertussen de saus door de olie te verwarmen in een steelpannetje. Pel en plet het teentje knoflook.
  3. Voeg alle kruiden toe (komijn, oregano en chili) en geplette knoflook toe. Laat nog even zweten zonder aan te branden.
  4. Roer de bloem, af het vuur, onder de knoflookolie tot een roux. Laat heel kort fruiten (zonder aan te branden!).
  5. Laat de saus nog eventjes pruttelen. Snijd ondertussen de paprika en ui in fijne stukjes.
  6. Rol ondertussen het pizzadeeg uit en verwarm de oven op 200°.
  7. Bedek de bodem met een laagje saus (overdrijf niet), de overschot kan je bewaren voor een andere pizza of gebruiken als dipsaus.
  8. Verdeel de gemarineerde kippenreepjes, stukjes paprika en ui over de pizza. Bestrooi met de kaas en laat een tiental minuutjes bakken in de oven.
  9. Bestrooi net voor het opdienen met enkele blaadjes koriander. Smakelijk!