Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
15minuten |
Ingredients
- 2 eetlepels pijnboompitjes
- 2 kipfilet
- 1 sjalot
- 2 tenen knoflook
- 2 wortelen
- 1 scheut witte wijn
- 200 gram kikkererwten (blik)
- 4 dl room
- 1 blok Parmezaanse kaas
- 400 gram tagliatelle
- 2 blokjes kippenbouillon
- kerriepoeder
- paprikapoeder
- 1 bosje peterselie
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Rooster de pijnboompitjes in een ruime pan. Zet ze opzij eenmaal goudbruin.
- Versnijd de kipfilets in hapklare stukjes. Kruid met peper, zout en wat kerriepoeder.
- Bak de stukjes kip kort aan in een de pan die je gebruikte voor de pijnboompitjes met een scheutje olijfolie (of boter).
- Haal de gebakken stukjes kip uit de pan en zet opzij.
- Snipper de sjalot, knoflook en wortelen fijn. Fruit aan in de pan die je eerder gebruikte (voeg een vers scheutje olie toe).
- Blus met een scheut witte wijn en laat de alcohol verdampen.
- Breng ondertussen voldoende water met de blokjes kippenbouillon aan de kook om de pasta te garen volgens de instructies op de verpakking.
- Roer de kikkererwten met wat paprikapoeder, peper en zout door de pan. Laat even fruiten. Blus dan met de room.
- Rasp wat Parmezaan door de saus (overdrijf niet om een zware saus te vermijden) en vul aan met een handvol vers gesnipperde peterselie. Laat zachtjes inkoken.
- Roer, eenmaal de saus naar wens ingedikt is, de kippenblokjes erdoor. Werk indien nodig verder af met peper/zout.
- Meng de pasta door de saus. Werk af met de geroosterde pijnboompitjes, vers geraspte Parmezaanse kaas en nog wat peterselie. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind