Wie houdt van een elegante pasta met het allerbeste uit de zee: deze linguine met scampi, garnalen en een verfijnd sausje van kerstomaten en witte wijn zal je doen watertanden. Met een minimum aan moeite én ingrediënten zet je deze luxueuze pasta zo op tafel.
Wie houdt van een elegante pasta met het allerbeste uit de zee: deze linguine met scampi, garnalen en een verfijnd sausje van kerstomaten en witte wijn zal je doen watertanden. Met een minimum aan moeite én ingrediënten zet je deze luxueuze pasta zo op tafel.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 15minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
15minuten |
Ingredients
- 400 gram linguine
- 4 tenen knoflook
- 1 kleine chilipeper
- 300 gram kerstomaatjes
- 2 eetlepels kappertjes
- 2 dl witte wijn
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 1 scheut balsamico
- 20 scampi ongepeld
- 100 gram grijze garnalen
- enkele takjes basilicum
- 1 handvol gesnipperde peterselie
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Pel de teentjes knoflook en pers fijn. Snipper de chilipeper fijn, eventueel zonder de zaadjes indien je een milder resultaat wenst.
- Verhit een royale scheut olijfolie in een ruime, hoge pan waar later ook de pasta bij kan.
- Bak de geperste knoflook en gesnipperde chili zachtjes aan. Let er op dat de knoflook niet aanbrandt.
- Halveer de kerstomaatjes en voeg samen met de kappertjes toe aan de pan. Laat even aanbakken.
- Blus met de witte wijn en laat een kwartier pruttelen. Druk de tomaatjes eventueel plat met een lepel voor een vloeiendere saus.
- Breng ondertussen de linguine aan de kook in gezouten water. Laat garen volgens de instructies op de verpakking.
- Werk de saus af met gedroogde oregano, een scheutje balsamico, peper en zout.
- Voeg de scampi en wat gesnipperde peterselie toe aan de saus. Laat nog even doorwarmen tot de scampi net gaar zijn. Haal dan van het vuur.
- Meng de linguine door de saus en verdeel over de borden. Werk elk bord af met grijze garnalen en enkele blaadjes basilicum. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind