De elegante smaak van scampi kan ook Pascale Naessens bekoren. Een bijzonder verfijnde en smaakvolle saus is al wat ze erbij serveert in dit gerecht. Perfect als eenvoudig hoofdgerecht of royaal voorgerecht voor al wie gezond(er) eten voorop stelt.
De elegante smaak van scampi kan ook Pascale Naessens bekoren. Een bijzonder verfijnde en smaakvolle saus is al wat ze erbij serveert in dit gerecht. Perfect als eenvoudig hoofdgerecht of royaal voorgerecht voor al wie gezond(er) eten voorop stelt.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 24 scampi
- 6 rijpe tomaten
- 20 kleine trostomaatjes
- 6 zongedroogde tomaten
- 2 tenen knoflook
- enkele takjes verse citroentijm
- 1 eetepel Provençaalse kruiden
- olijfolie
- szechuanpeper
- zeezout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Snijd de rijpe tomaten in grove stukken. Bak aan in een flinke scheut olijfolie in een ruime pan.
- Laat de stukken tomaat 20 minuutjes pruttelen op een zacht vuur. Roer regelmatig.
- Versnijd ondertussen de zongedroogde tomaten in fijne reepjes en voeg meteen toe zodat ze het merendeel van de kooktijd mee kunnen pruttelen.
- Breng aansluitend de tomaten op smaak met verse citroentijmblaadjes, szechuanpeper en zeezout naar smaak.
- Pel vervolgens de scampi terwijl de saus zachtjes verder pruttelt.
- Maak een eenvoudige marinade voor de scampi: een flinke scheut olijfolie, szechuanpeper en zeezout naar wens, gesnipperde knoflook en Provençaalse kruiden.
- Roer de scampi door de marinade en stoom ze gedurende een 8-tal minuten beetgaar. Is stomen geen optie? Bak ze dan in de pan.
- Halveer de trostomaatjes en roer de helft door de tomatensaus nadat ze 20 minuten heeft geprutteld. Laat nog vijf minuten zachtjes doorkoken.
- Haal de tomatensaus van het vuur en roer er de rest van de trostomaatjes door.
- Kruid de saus, desgewenst, verder af. Serveer met de scampi. Smakelijk!
Notities
Hoeft het niet noodzakelijk low-carb te zijn? Een stukje brood of eender welke pasta past prima bij dit gerecht.
Deel dit Recept
Speak Your Mind