Zin in een lekkere salade maar even geen inspiratie meer? Durf dan een beetje te reizen. Dat is exact wat Sofie Dumont doet met deze salade die gebaseerd is op een absolute klassieker uit Thailand. Ster van het recept? Kippengehakt!
Doe een flinke scheut arachideolie in een pan. Fruit het citroengras met de geplette knoflook en chilivlokken.
Voeg het kippengehakt toe en bak korrelig. Er moet nog wat textuur in zitten. Breng op smaak met peper en zout.
Pel de ui, snipper de ene helft fijn, de andere helft in fijne reepjes.
Meng het limoensap samen met de honing door de reepjes rode ui, aangevuld met wat zeste. Laat even marineren.
Werk het gehakt af met fijngesnipperde lente-ui, de fijngesnipperde rode ui, vissaus en fijngesneden chilipeper. Meng goed en laat nog heel even opbakken.
Haal het gehakt van het vuur en roer er tot slot de gemarineerde reepjes rode ui door.
Verdeel de sla en komkommer (versnijd naar wens) over de borden. Lepel daar het kippengehakt (laab) over. Bestrooi met munt en koriander.
Serveer de borden meteen, eventueel vergezeld van nog een extra partje limoen. Lekker zo of met rijst. Smakelijk!