Geen zin in altijd weer dezelfde charcuterie op je brood? Of zocht je een lekker, verfijnd voorgerechtje? Deze kruidige scampi’s in een fijn sausje met venkel zijn exact wat je zocht!
Snipper de venkel in fijne stukjes, plet het teentje knoflook. Stoof samen aan in een scheutje olijfolie.
Snipper de lente-uien in ringen en voeg samen met een mespuntje chilipoeder toe aan de venkel.
Kruid ondertussen de scampi met peper en zout. Bak in een andere pan kort maar krachtig goudbruin in een scheutje olijfolie.
Blus de scampi met een flinke scheut Marsala. Laat de alcohol even verdampen. Roer alle aanbaksels goed los.
Voeg de gestoofde venkel toe aan de scampi. Vul aan met zure room en de groene kruiden (peterselie, bieslook, koriander en oregano). Laat nog heel even inkoken.
Werk naar smaak af met peper en zout. Serveer met knapperig brood. Smakelijk.