VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Kikkererwten-tajine (slowcooker)
Het interessante van een slowcooker is, zoals het woord zelf zegt, de tijd die genomen wordt om iets klaar te maken. Die uren geduld zorgen er immers voor dat alle smaken extra tot hun recht komen. Voor dit Noord-Afrikaans stoofpotje, dat je ook in een tajine zou kunnen klaarmaken, worden talloze groentjes gecombineerd met typische smaakmakers. Heerlijk als bijgerecht of vegetarisch hoofdgerecht.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
4uur
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
4uur
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Snipper de ui, butternut, rode paprika, courgette grof maar hapklaar. Doe in de slowcooker.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken. Halveer de abrikoosjes. Doe ook in de slowcooker.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan.
  4. Voeg alle smaakmakers toe (geplette look, paprikapoeder, gember, komijn, kaneel), aangevuld met een snuif zout en peper. Laat even aanbakken zodat alle smaken vrijkomen.
  5. Voeg de tomatenblokjes, honing en harissa toe. Laat even doorkoken en breng naar eigen wens verder op smaak.
  6. Overgiet de groentjes in de slowcooker met het kruidige tomatensausje. Roer om.
  7. Laat 4 Ć  5 uur garen in de slowcooker op de lage stand.
  8. Snipper net voor het opdienen een handvol muntblaadjes fijn en bestrooi er de groentjes mee.
  9. Serveer naar wens als bijgerecht (vis, vlees,…) of hoofdgerecht met wat Griekse yoghurt, brood en/of couscous. Smakelijk!