VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Gevulde paprika met gehakt en mozzarella (Sofie Dumont)
Sofie Dumont presenteert in dit familierecept een toffe klassieker die altijd past in het weekmenu: gevulde paprika’s. Leuk aan haar recept is dat de fijne pasta (orzo) meteen in het gehakt verwerkt wordt. Snel, origineel en bijzonder kindvriendelijk!
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng de orzo aan de kook volgens de instructies op de verpakking. Gaar al dente.
  2. Snipper de ui en knoflook extra fijn. Versnijd de mozzarella in blokjes. Meng samen met de gesnipperde bieslook, peper, zout en orzo grondig door het gehakt.
  3. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Vul ze met het gehakt.
  4. Schik de gevulde paprika in een ovenschaal. Verdeel er de trostomaatjes en takjes rozemarijn rond.
  5. Besprenkel met olijfolie, peper, zout en de geraspte mozzarella.
  6. Laat de gevulde paprika’s 30 minuten garen in een voorverwarmde oven op 180° (bij voorkeur met stoom). Smakelijk!