Asperges hebben weinig extra nodig om helemaal tot hun recht te komen. Geen wonder dat de uiterst eenvoudige Vlaamse wijze zo populair is. Heb je echter ook de Hollandse wijze al eens geprobeerd? Met een eitje, gekookte ham en hollandaise-saus zorg je voor een lekker en heel typisch lente-gerecht.
Asperges hebben weinig extra nodig om helemaal tot hun recht te komen. Geen wonder dat de uiterst eenvoudige Vlaamse wijze zo populair is. Heb je echter ook de Hollandse wijze al eens geprobeerd? Met een eitje, gekookte ham en hollandaise-saus zorg je voor een lekker en heel typisch lente-gerecht.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
15minuten |
Ingredients
- Asperges met ham
- 500 gram asperges
- 8 plakken gekookte ham
- 6 eieren
- 1 citroen
- Hollandaise
- 4 eidooiers
- 4 eetlepels witte wijnazijn
- 4 eetlepels water
- 200 gram boter in klontjes
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Kook de eieren gedurende een tiental minuten in voldoende water. Laat daarna schrikken onder koud water en laat afkoelen.
- Schil ondertussen de asperges zorgvuldig. Breng aan de kook in een ruime hoeveelheid gezouten water.
- Zet het vuur af eenmaal de asperges koken, laat dan nog enkele minuten afgedekt rusten.
- Bereid ondertussen de hollandaise-saus door de eidooiers met witte wijnazijn en water in een steelpan op te kloppen op een zacht vuur.
- Blijf rustig roeren en let er voor op dat de eidooiers niet gaan stollen. Haal, net voor dit gebeurt, van het vuur en roer er de klontjes boter onder. Werk af met voldoende peper en zout.
- Pel de eieren en halveer. Versnijd de citroen in partjes.
- Schik de gekookte asperges op elk bord met twee plakken ham. Voeg enkele halve hardgekookte eitjes en een partje citroen toe. Overgiet tot slot met de verse hollandaise. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind