< 2 Euro | - deel 13 < 2 Euro | - deel 13

 

Recepten - Geen maximum - < 10 euro - < 6 euro - < 4 euro - < 2 euro

koude bonensalade met knapperig spek

koude bonensalade met knapperig spek
Deze frisse salade blinkt uit in een eenvoud en smaak. Met slechts een handvol ingrediënten heb je een lekker voor- of bijgerechtje. Ook lekker als lunchsalade of bij een barbecue.

Pannenkoeken (flensjes)

Pannenkoeken (flensjes)
Pannenkoeken (ook wel flensjes, zeker in Nederland) hoeven geen introductie. Een leuker en lekkerder dessertje of hapje (zeker met/voor kinderen) bestaat er niet. Vergeet kant-en-klare pannenkoeken, met dit recept maak je ze voortaan helemaal zelf!

In kruidenboter gestoofde groentjes met bockwurst

In kruidenboter gestoofde groentjes met bockwurst
'Bockwurst' doet je ongetwijfeld onmiddellijk denken aan Duitsland en Duitse kost. Voor velen gaat dat laatste niet verder dan bier (veel bier) en worst (veel worsten). Nochtans is de Duitse keuken meer dan dat en kan je er best verfijnde gerechten vinden die stevig en smakelijk zijn. Dit simpel groentepannetje, op smaak gebracht met kruidenboter, past wonderwel bij zo'n eenvoudige maar lekkere bockwurst of knakworst!

Hardgekookte eieren

Hardgekookte eieren
Het is zo eenvoudig als het maar kan zijn: een hardgekookt ei. En toch is het één van de meest gezochte 'recepten' op het net: hoe doe je dat nu precies? Wij helpen je op weg met alle basics en enkele tips op een rijtje te zetten.

Eiersalade

Eiersalade
Lekker vegetarisch beleg voor een lekkere boterham moet je niet ver zoeken, een eiersalade is simpel maar erg lekker. Bovendien vraagt deze klassieker weinig tijd, noch moeite en kan je het ook inzetten als bijgerecht (bijvoorbeeld in een uitgeholde, gebakken aardappel).

Rabarber-appelmoes

Rabarber-appelmoes
Aan een oerklassieke appelmoes hoef je niet veel te prutsen, lekker en eenvoudig. Anderzijds kan je door toevoeging van een andere fruitsoort bijzonder lekkere varianten maken, vooral rabarber is een geweldige extra in appelmoes.

Appelmoes

Appelmoes
Bestaat er iets eenvoudiger waar je jong en oud immer kan plezieren dan appelmoes? Het oeroude recept is onwaarschijnlijk eenvoudig, zoals je dadelijk zal merken. Gedaan met kant-en-klare appelmoes, voortaan maak je die gewoon zelf. Lekkerder, gezonder en goedkoper!

Rucolasoep met zongedroogde tomaatsnippers

Rucolasoep met zongedroogde tomaatsnippers
Soep hoeft niet exclusief voor de winter te zijn, met de juiste ingrediënten kan je net zo goed een zomers soepje klaarmaken. Deze eenvoudige maar lekkere en gezonde rucolasoep is zowel geschikt als voorgerecht, als hoofdgerecht (met brood) of tussendoortje.

Volkorenspaghetti met aubergine en tomaat

Volkorenspaghetti met aubergine en tomaat
Mager. Gezond. Vlug klaar. Supersimpel. Vegetarisch, zelfs veganistisch. Boordevol smaak en vitaminen. En bovenal heerlijk lekker. Klinkt te mooi om waar te zijn? Wel neen, deze pasta bestaat uit eenvoudige maar doeltreffende ingrediënten en zal je verbazen. Dit is échte dagelijkse kost waar werkelijk niets op aan te merken valt. Proberen maar!

Italiaanse courgettesoep

Italiaanse courgettesoep
Een soepje vraagt nooit veel werk, smaakt altijd en is best gezonde kost. Als voorgerecht of met wat brood, met deze Italiaanse courgettesoep breng je lekkere mediterraanse geuren en smaken in huis!

Kervelsoep

Kervelsoep
Kervel is een kruid dat, vooral in ons eigenste België, graag gebruikt wordt in fijne gerechten. De pittige smaak komt helemaal tot z'n recht in soepen, vooral wanneer je voor een heel zuivere (zo min mogelijk ingrediënten, behalve kervel) variant gaat. Dit klassieke recept uit grootmoeders keuken helpt je op weg!

Wentelteefjes

Wentelteefjes
Waar wentelteefjes (of gebakken brood, of gewonnen brood,...) precies vandaan komen blijft een vraagteken. Wat wel vaststaat is dat deze klassieke bereiding een makkelijke en goedkope manier is om oud brood te verwerken tot een lekker ontbijt of tussendoortje. De pannenkoek voor de arme man, zeg maar. Jeroen Meus vertelt je de basis van een geslaagd wentelteefje.

Gegrilde pesto toastjes

Gegrilde pesto toastjes
Een zonnig aperitiefhapje dat absoluut geen werk vraagt, dat kan alleen maar hoog op elke keukenprins(es) zijn/haar lijstje staan. Met deze lekker makkelijke toastjes heb je je gasten in geen tijd verwend!

Pittige wortelgembersoep

Pittige wortelgembersoep
Soep hoeft niet saai of klassiek te zijn, een soepje kan ook avontuurlijke smaken bevatten! Met wat gember en een pittig pepertje tover je wortelsoep om tot een een geheel nieuwe ervaring! Lekker en niet moeilijk.

Gegratineerde rösti all’Arrabbiata

Gegratineerde rösti all’Arrabbiata
Een origineel aperitiefhapje klaarmaken vraagt wat fantasie. Twee totaal verschillende keukens combineren kan je daarbij helpen: een oer-Duitse (of Oostenrijkse) rösti met een typisch Italiaans sausje? Dat kan, het is zelfs erg lekker!