Recepten - Belgisch
Salade met krokant spek en appel
Een krokante salade is snel gemaakt, prima als voorgerecht en uiteraard gezond. Met een beetje fantasie (en dit eenvoudig recept) tover je net dat ietsje meer dan sla, komkommer en tomaat op je bord.
Kabeljauwfilet met verse spinazie en puree
Een stukje verse vis is lekker, gezond en bovenal makkelijk te bereiden. Aan de hand van dit kinderlijk eenvoudig recept tover je in een handomdraai feestelijke borden op tafel.
Boerenstoofpot
Wanneer het buiten vriest en waait, is er niks gezelliger dan een dampende stoofpot te bereiden. Dit gerecht brengt winterse, heerlijke boerenkost zonder franjes. De pastinaak, te vaak een vergeten groente, zorgt desalniettemin voor een heerlijke, subtiele en bovenal verrassende toets. Ideaal om na een stevige wandeling met blozende kaken van te genieten in goed gezelschap.
Gestoofd konijn met Belgisch bier
Konijn is een graag geziene gast op heel wat Belgische tafels. Het verfijnde vlees laat zich makkelijk bereiden en kan met heel wat smaken gecombineerd worden. Dit recept vertrekt van het klassieke concept om vlees te stoven met bier. Heerlijk en toch eenvoudig!
Spruitjes met spek
Hoewel spruitjes lang niet door iedereen gesmaakt worden, zijn deze kleine groene kooltjes ideaal voor een smakelijk wintergerechtje. Ze zijn immers goedkoop, erg makkelijk te bereiden en bovenal gezond.
Belgisch stoofvlees met bier en spekjes
Als je dol bent op Belgisch stoofvlees, dan is dit een uitstekend recept om het klaar te maken.






