Lauwe salade met gerookte zalm en asperges? Het beste recept vind je hier! Lauwe salade met gerookte zalm en asperges? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Lauwe salade met gerookte zalm en asperges

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Lauwe salade met gerookte zalm en asperges
Recept Afdrukken
Heel wat mensen raken bij het bedenken van een salade niet verder dan wat groenten op een hoopje. Dit recept toont dat enkele eenvoudige ingrepen voor een even makkelijk maar luxueus en verrassend resultaat kunnen zorgen. Ideaal als voor- of bijgerecht, of gewoon als volwaardige maaltijd.
Lauwe salade met gerookte zalm en asperges
Recept Afdrukken
Heel wat mensen raken bij het bedenken van een salade niet verder dan wat groenten op een hoopje. Dit recept toont dat enkele eenvoudige ingrepen voor een even makkelijk maar luxueus en verrassend resultaat kunnen zorgen. Ideaal als voor- of bijgerecht, of gewoon als volwaardige maaltijd.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 10minuten 10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Begin met het schillen van de asperges. Zorg dat alle harde stukken weg zijn en snijd de onderste centimeter af. Kook de asperges in lichtgezouten water gedurende tien minuutjes.
  2. Breng ook de twee eitjes aan de kook en laat ze ongeveer even lang als de asperges koken (kleine eitjes zullen sneller klaar zijn, maar het is geen probleem indien ze wat langer koken).
  3. Was de verschillende soorten sla en laat even uitlekken. Snij fijn (maar overdrijf niet) en voorzie elk bord van een evenwichtige mix van de vier soorten.
  4. Scheur de gerookte zalm in nonchalante repen en verdeel eveneens over de borden.
  5. Eenmaal de eitjes hardgekookt zijn, kan je ze afspoelen met koud water, even laten afkoelen en vervolgens pellen. Prak ze met een vork fijn en kruid met een beetje peper en zout. Voeg ook wat verse, fijngehakte peterselie toe.
  6. Vervolgens kan je de asperges afwerken. Laat even uitlekken (het kookvocht kan je bewaren als basis voor een soepje) en snijd in ringen van een centimeter.
  7. Werk elk bord af met wat fijngeprakt ei en enkele schepjes asperge-ringen. Zorg dat elk bord een evenwichtige hoeveelheid ingrediënten krijgt. Werk af met enkele ringen babysjalot, een snuifje gemalen zwarte peper en enkele druppels truffelolie.
  8. Dien snel op (de stukjes asperge moeten nog lauw zijn) met enkele sneden ciabatta. Heerlijk met een glaasje koele witte wijn, smakelijk!
Notities

Geen zin om allerlei soorten sla in huis te halen voor één recept? Vrijwel elke supermarkt verkoopt verschillende smakelijke mengelingen, daar kan je ongetwijfeld ook mee aan de slag.

Deel dit Recept

Speak Your Mind

*