Recepten - zilt
Krokante pladijs met bloemkoolpuree en zeekraal

Een lekker stukje vis staat nooit verkeerd op het weekmenu. Een erg lekkere vis die helaas wat minder populair is, is pladijs (of schol). Deze platvis met de typische oranje stippen heeft een heerlijke smaak en komt vanzelf van de graat. Buitengewoon lekker met een verfijnde bloemkoolpuree en zeekraal!
Tagged With: aardappel, aardappelen, aardappelpuree, alledaags, bloemkool, dagelijkse kost, eenvoudig, gezond, graanmosterd, lente-ui, mager, makkelijk, mosterd, mosterdsaus, mosterdsausje, noordzee, omega 3, patat, pattaten, pladijs, puree, schol, smaakvol, stoemp, vis, zee, zeekraal, zilt
Spaghetti con gamberetti e rucola (Jamie Oliver)

De Britse tv-kok Jamie Oliver leerde deze geweldige pasta kennen in een authentieke restaurantje in Italië. De eenvoudige combinatie van uitgesproken maar toegankelijke smaken viel hem enorm op. Met dit recept waan je je zonder moeite ook in het zonnige Italië: spaghetti, scampi, rucola, zongedroogde tomaatjes en een scheutje witte wijn. Klinkt heerlijk, toch?
Tagged With: authentiek, chili, eenvoudig, fris, garnalen, italiaans, Italië, Jamie Oliver, limoen, look, makkelijk, middellandse zee, pasta, puur, raketsla, rucola, scampi, seafood, simpel, smaakvol, toegankelijk, tomaten, warm, witte wijn, zee, zeevruchten, zilt, zongedroogd, zongedroogde tomaatjes, zonnig, zuiders
Pasta met pikante mosseltjes en Parmezaanse kaas

Dit lekker pastagerecht combineert het beste uit de Noordzee - mosselen - met de typische basiskenmerken van een geslaagde, authentieke, Italiaanse pasta. Maak je klaar voor eenvoudige, maar overheerlijke pasta die flinke pit combineert met de volheid van Parmezaanse kaas in een zalig tomatensausje.