Recepten - whiskey
Godmother
Een Godmother is een heerlijke, eerder zoete en vooral supersimpele cocktail. Het is een variant op de beroemde Godfather waarin de whisky vervangen wordt door vodka. Perfect om een chique feestje op gang te trekken of als verfijnd degustiefje!
Tagged With: alcohol, alcoholisch, amandel, amandelen, amandellikeur, amaretto, aperitief, chique, cocktail, degustief, dessert, drank, drankje, drinken, feest, feestdagen, feestelijk, Godmother, ijs, ijsblokjes, kerst, kerstmis, kruiden, likeur, nagerecht, nieuwjaar, oud en nieuw, Schotland, scotch, vodka, whiskey, whisky
Entrecote met Parmezaansaus en penne
Een lekker biefstukje combineren we vaak met frietjes. Niets mis mee, maar een originelere aanpak kan ook eens smaken. In dit recept tilt de romige saus het sappige vlees naar een hoger niveau. Een ideale maaltijd om op een gewone weekdag zonder al te veel moeite lekker én verrassend te koken.
Tagged With: alledaags, biefstuk, Bourgondisch, champignon, champignons, doordeweeks, entre-côte, entrecote, erwten, erwtjes, Europees, flamberen, fusion, gewoon, italiaans, Italië, kruidenboter, luxe, mediterraans, origineel, paddenstoelen, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, penne, rijkelijk, room, roomsaus, royaal, rund, runderen, rundsvlees, smaakvol, steak, stevig, tuinkruiden, verrassend, vlees, whiskey
Apple Cider Bourbon Sour
Cocktails enkel in de zomer? Vergeet het maar, ook in de herfst of winter kan je lekkere drankjes mixen die perfect passen bij het frissere weer. Deze hartverwarmende cocktail is de perfecte verwarmer na een stevige wandeling.
Tagged With: agave, agavesiroop, alcohol, alcoholisch, amerika, amerikaans, appel, appelcider, bourbon, cider, citroen, cocktail, desert, dessert, drank, drankje, drinken, eiwit, feest, feestelijk, gezellig, hartverwarmend, herfst, ijs, kaneel, koud, mixen, mixer, nagerecht, whiskey, whisky, winter, zoet, zuur
Steak met champignonroomsaus (Piet Huysentruyt)
Van alle klassiekers moet deze toch wel één van de allerbekendste zijn. Zo'n typische steak champignon (of archiduc) is smakelijk lekker in alle eenvoud. Met dit recept, van de hand van Piet Huysentruyt, kan ook jij dadelijk genieten van dit Franse topgerecht.
Tagged With: archiduc, archiducsaus, bekend, biefstuk, Borugondisch, champignon, champignons, champignonsaus, cognac, dunne lende, eenvoudig, entrecote, Frankrijk, Frans, Franse keuken, frieten, frietjes, gepelde biefstuk, grootmoeders keuken, klassiek, klassieker, kroketten, paddenstoel, paddenstoelen, Parijse champignons, peterselie, Piet Huysentruyt, room, roomsaus, rund, rundsvlees, simpel, steak, toegankelijk, traditioneel, tv, tv-gezicht, vtm koken, whiskey, whisky, zondag, zondagse kost
Blushing Betty
Deze eenvoudige maar originele cocktail dankt haar naam aan de fleurige, blozende kleur. De moeite om zelfs eens te proberen en je gasten te verrassen met een leuke aperitief.
Tagged With: alcohol, aperitief, bezoek, blushing betty, bourbon, cocktail, drank, drankje, fris, grapefruit, origineel, pompelmoes, roze pompelmoes, siroop, terras, terrasje, verfrissend, whiskey, whisky
Rob Roy
Achter elke (enigszins) bekende cocktail schuilt een leuk verhaal. Dat geldt ook voor deze 'Rob Roy', die speciaal bedacht werd in een New Yorks luxehotel vanwege de première van de gelijknamige opera. Aangezien de Schotse volksheld Rob Roy MacGregor de hoofdrol speelt, is whisky uiteraard de hoofdrolspeler in deze chique cocktail.
Boulevardier
Zin in een rijke, opvallende cocktail? Dan is deze Boulevardier het proberen waard. Het is een neefje van de bekende Negroni, in dit geval wordt echter met whisky in plaats van gin gewerkt.
Tagged With: amerikaans, aperitief, beach, beachparty, bourbon, campari, classy, cocktail, cocktailbar, drank, drankje, feest, feestelijk, pool, poolparty, rode vermout, rode Vermouth, speciaal, stijlvol, terras, terrasje, vegetarisch, veggie, vermout, vermouth, whiskey, whisky, zoet, zomer, zomers, zon, zonnig, zwembad
Hindemedaillon met geroosterde aardpeer en een romige whiskeysaus
Tijdens de feestdagen is wild een niet te versmaden klassieker. Het karaktervolle vlees geeft elk etentje een feestelijk randje. In dit recept worden malse hindemedaillons geflankeerd door een typische wintergroente: aardpeer. De notige smaak is verrassend vol en fris. Afgewerkt met een rijkele whiskey-saus kan het feest niet meer stuk!
Tagged With: aardpeer, aardperen, bouillon, chique, feest, feestelijk, gegrild, geroosterd, herfst, hinde, hindemedaillon, kalfsbouillon, kalfsfond, kerst, kerstmis, look, medaillon, mosterd, oven, ree, reemedaillon, room, roomsaus, royaal, rozemarijn, saus, scotch, whiskey, whisky, wild, wildseizoen, winter
Mosselen met Guinness (Jamie Oliver)
Mosselen eten we in België het liefst op de klassieke manier: met krokante frietjes en verder zonder veel poespas. Niets mis mee, integendeel, maar waarom geen creatievere aanpak een kans geven? Jamie Oliver neemt je mee naar de kusten van Ierland en combineert de zilte smaak van mosselen met een romige Guinness. Heerlijk!
Tagged With: bier, Brits, Britse eilanden, brood, eenvoudig, frieten, frietjes, gerookt spek, Groot-Brittanië, Guinness, Ierland, Iers, Jamie Oliver, laurier, makkelijk, mosselen, mosseltjes, noordzee, peterselie, room, seafood, simpel, snel klaar, spek, spekblokjes, spekjes, spekreepjes, stout, tijm, tuinkruiden, vis, whiskey, whisky, zee, zeevruchten
Penicillin
Deze cocktail zal elke whisky-liefhebber kunnen bekoren. De volmondige smaak is stevig en toch verfrissend dankzij de opvallende gemberaccenten. Een ideaal drankje voor de liefhebber.
Old Fashioned
Een 'Old Fashioned' is een uiterst klassieke cocktail, wat de naam ook onomwonden prijsgeeft. Ideaal als je iets lekker classy wil serveren.
Whiskey Sour
Deze Amerikaanse klassieker kent heel wat liefhebbers in de cocktail-wereld. De frisse balans tussen whiskey en limoensap is immers in alle eenvoud top.
Manhattan
De Manhattan is een ongelooflijk klassieke cocktail. Er bestaan dan ook heel wat varianten. De basis van deze oer-Amerikaanse shortdrink blijft echter immer gelijk: whiskey en rode vermout.
Sappig kalkoengebraad met champignons in whiskeysaus en aardappelgratin
Tijdens de kerstdagen kan kalkoen niet op het menu ontbreken. Dit smakelijke vlees is, indien je het sappig kan bereiden, een ware traktatie voor jong en oud. Dat sappig is niet zo makkelijk, bovendien vragen ook de feestelijke garnituren - zoals aardappelgratin en champignons in een whiskeysausje - ook veel aandacht. Paniek? Niet nodig, dit recept helpt je de feestdagen doorkomen als een volleerde kok!
Tagged With: aardappelen, aardappelgratin, bacon, champignons, deluxe, feestdagen, feestelijk, Frans, Franse keuken, gebraad, gerookt spek, gevogelte, gevorderd, gratin, gratin dauphinois, kalkoen, kalkoengebraad, kerst, kerstmis, klassiek, nieuwjaar, oud en nieuw, oudjaar, oven, Parijse champignons, patat, pattaten, roomsaus, royaal, spek, spekplakjes, spekreepjes, traditioneel, vlees, whiskey, whisky, whiskysaus, whsikeysaus, winter, wit vlees
Geflambeerde kriekenpannenkoekjes
Zin in pannenkoeken maar op zoek naar een originele variant? Geen inspiratie voor een feestelijk dessertje dat opvalt maar geen uren werk vraagt? Zoek niet verder, dit eenvoudige recept is precies wat je zoekt: kriekenpannenkoekjes geflambeerd met whiskey!
Tagged With: bloemsuiker, crepe, dessert, feest, flamberen, geflambeerd, krieken, pannenkoek, whiskey, whisky, zoet