Recepten - kokosmelk
Vegetarische curry van herfstgroenten
Tijdens de herfstmaanden maken we de omschakeling naar typische wintergroenten zoals kolen, pompoenen en rapen. Deze groenten doen ons meestal denken aan stoofpotjes en vrij traditionele (maar lekkere!) kost. Nochtans kan je ook de exotisch toer op gaan. Dit recept toont hoe je een simpele butternut tot perfecte basis van een kruidige herfstcurry kan omtoveren.
Tagged With: alledaags, butternut, butternutpompoen, chilipeper, curry, currypoeder, doordeweeks, exotisch, groentebouillon, hartig, hatverwarmend, herfst, herfstgroentjes, kerrie, kerriepoeder, kikkererwten, knoflook, kokos, kokosmelk, koriander, kruidig, look, Orientaals, origineel, pittig, pompoen, rode peper, stoofpotje, stoven, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, verrassend, winter, wintergroenten
Broccolicurry met linzen en eitjes
Als je graag een vegetarisch gerechtje op het weekmenu zet, is dit eentje om in te kaderen. Boordevol lekkers, een feest voor het oog en heerlijk gezond.
Tagged With: afvallen, Aziatisch, basilicum, bouillon, broccoli, broccoliroosjes, curry, currypasta, dieet, éénpansgerecht, éépansgerecht, exotisch, fusion, gele curry, gezond, groene curry, groene groenten, groentebouillon, groenten, groentjes, kokos, kokosmelk, kokosnoot, koriander, linzen, mager, Oosters, Orientaals, peultjes, vegetarisch, veggie, vermageren, weinig afwas, wereldkeuken
Viscurry van zeeduivel met rijst (Jeroen Meus)
Met dit recept laat Jeroen je kennis maken met het beste uit twee werelden: een stukje stevige, smaakvolle vis en een exotische curry propvol lekkers. De rijst is bovendien een heerlijke pilav: een traditionele bereiding waarbij de rijst na het aanstoven verder in de oven mag garen. Heerlijk!
Tagged With: alledaags, Aziatisch, chili, chilipeper, courgette, curry, currypasta, dagelijkse, dagelijkse kost, één, fusion, gele curry, gember, Jeroen Meus, kerrie, kokos, kokosmelk, koriander, kruiden, kruidig, kurkuma, Oosters, Orientaals, paprika, rijst, simpel, smaakvol, speciaal, tv, vis, wereldkeuken, werelds, witte wijn, zee, zeeduivel
Papillot met kabeljauw, zoete aardappel en kokosmelk (Colruyt)
De zilte smaken van de zee zijn zo verfijnd dat je er perfect alle kanten mee op kan. Van heel klassiek tot speciaal exotisch! Spreekt dat laatste je wel aan? Dan is dit verfijnde recept van Colruyt helemaal wat je zoekt!
Kip met rijst en currysaus (Peter Goossens)
Dit is een heel eenvoudige klassieker waar je niet onmiddellijk op een culinair niveau aan denkt. Enter Peter Goossens! De topchef kan als geen ander het beste uit eenvoudige ingrediënten halen. In dit recept zorgt de Njam-chef voor een speciale ervaring door alle elementen van deze klassieker op te krikken tot een spectaculair niveau met een lijstje heerlijke Aziatische ingrediënten.
Tagged With: appel, Aziatisch, basmati, citroengras, culinair, curry, fusion, gember, Hof van Cleve, kerrie, kip, kip met curry, kipfilet, kippenbouillon, klassieker, kokos, kokosmelk, koriander, laurier, njam, Oosters, Orientaals, paprikapoeder, peter goossens, rijst, speciaal, sterrenchef, tijm, tomaten
Thaise maaltijdsoep met scampi, kip en rijst
De smaakvolle en rijkgevulde Aziatische keuken blijft een dankbare inspiratiebron voor ons, Europeanen. Met de juiste ingrediënten is het bovendien helemaal niet moeilijk om behoorlijk traditionele en smaakvolle gerechten te bereiden. Deze fris-pikante maaltijdsoep is erg makkelijk en gebaseerd op de Thaise keuken.
Tagged With: Aziatisch, Azië, basmati, basmatirijst, bouillon, currypasta, diner, exotisch, fris, garnaal, garnaalstaarten, garnalen, groentebouillon, kip, kokos, kokosmelk, kokosroom, koriander, look, lunch, makkelijk, Orient, Orientaals, origineel, pepertjes, pikant, pittig, rijst, rode curry, rode pepers, rode pepertjes, scampi, smaakvol, soep, Thai, Thailand, Thais, voorgerecht, wereldkeuken
Bloemkoolsoep met zoete aardappel en kokos (Colruyt)
Soep is altijd een degelijk voorgerecht, helaas is het vaak wat saai en inspiratieloos. Regelmatig is het immers niet veel meer dan één groente stoven, mixen met water en klaar. Je kan nochtans heel origineel en zelfs exotisch uit de hoek komen met een 'gewone' soep. Dit toffe recept van Colruyt zal je zeker en vast inspireren.
Tagged With: anders, bloemkool, bouillon, cayenne, cayennepeper, Colruyt, eenvoudig, exotisch, fris, gemixt, gezond, kippenbouillon, kokos, kokosmelk, kokosnoot, kruidig, look, mixen, mixer, opvallend, Orientaals, origineel, peterselie, snack, soep, spinazie, verfrissend, vieruurtje, voorgerecht, wereldkeuken, zoete aardappel
Groentecurry (Colruyt)
Een echte curry is minder bekend, noch populair in Europa. Nochtans is deze kruidige en smaakvolle bereidingswijze niet moeilijk en levert ze veelal gezonde gerechten op. Colruyt helpt je op weg met deze eenvoudige curry, propvol oosterse invloeden en smaak. Met een schepje rijst is dit piekfijn vegetarisch/veganistisch receptje compleet.
Tagged With: Aziatisch, Azië, basmati, basmatirijst, bloemkool, chilipeper, curry, erwten, geen vlees, gember, gezond, groentecurry, groenten, groentjes, kerrie, kokos, kokosmelk, koriander, kurkuma, mager, makkelijk, Oosters, Orientaals, pompoen, pompoenblokjes, rode pepertjes, simpel, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, wereldkeuken, wortel, wortelen
Oosters stoofpotje met kalkoenreepjes
Bij het woord 'stoofpotje' denken we vaak (en graag) aan onze West-Europese keuken. Stevige stoofgerechten zoals hutsepot en stoofvlees zijn immers heel typisch voor onze streken. Je kan echter net zo goed met oosterse, en daardoor iets elegantere, ingrediënten lekkere stoofpotjes maken. In dit recept gaan we aan de slag met kerrie, kokos, knapperige groentjes en fijne kalkoenreepjes. Lekker!
Tagged With: broccoli, curry, kalkoen, Kalkoenreepjes, kerrie, kokos, kokosmelk, kokosroom, koriander, noten, oosten, Oosters, Orientaals, pinda, pindanoten, rijst, room, stoofpot, stoofpotje, stoven, wereld, wereldkeuken, werelds, wortel, wortelen
Pina Colada
Een Pina Colada is de nationale drank van Puerto Rico, deze heerlijke cocktail combineert immers heerlijke smaken uit de Caraïben zoals ananas, kokos en rum. Zalig op een tropisch warme dag!
Indische curry met bloemkool en rijst (Jeroen Meus)
Vegetarisch koken blijft voor heel wat Europeanen een uitdaging, vaak missen we bepaalde smaken en texturen. Eventjes bij de (verre) buren gaan kijken kan helpen, vooral Oosterse keukens zijn erg bedreven in Vegetarische gerechten. Jeroen Meus helpt je op weg met deze Indische curry met bloemkool, bomvol exotische smaken. Lekker, gezond en helemaal vegetarisch - zelfs veganistisch.
Tagged With: bloemkool, chili, curry, exotisch, garam masala, gember, Indisch, Jeroen Meus, kikkererwten, kokos, kokosmelk, komijn, koriander, kurkuma, Oosters, paprika, pikant, pittig, rijst, rode paprika, vegetarisch, wereldkeuken