Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 6 eieren hardgekookt
- 2 uien fijngesnipperd
- 500 gram broccoliroosjes
- 300 gram peultjes
- 75 gram gele currypasta of groene
- 200 ml kokosmelk
- 300 ml groentebouillon
- 400 gram linzen
- 1 bosje koriander of basilicum
- arachideolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Verhit een ruime hoeveelheid water in een grote pot. Blancheer (kort koken, een drietal minuutjes volstaat) de broccoliroosjes en peultjes in lichtgezouten water.
- Laat de voorgegaarde broccoliroosjes en peultjes uitlekken.
- Verhit een scheut arachideolie in een ruime (wok)pan en fruit de gesnipperde ui. Voeg de currypasta toe en laat even uitzweten.
- Giet de kokosmelk en groentebouillon bij de currypasta. Breng aan de kook en laat even indikken.
- Voeg de broccoliroosjes en peultjes toe en verlaag het vuur. Laat een kleine vijf minuten verder garen in de curry.
- Pel ondertussen de hardgekookte eieren en snijd in partjes. Laat ook de linzen uitlekken.
- Voeg de uitgelekte linzen toe en laat nog een minuutje of twee warmen. Serveer met de partjes ei en bestrooi met wat gesnipperde koriander (of basilicum). Smakelijk!
Recipe Notes
Deze curry zit propvol gezonds en kan perfect zonder bijgerechten geserveerd worden. Wens je dat toch te doen is naanbrood of jasmijnrijst ideaal.
Share this Recipe
Speak Your Mind