Recepten - boter
Asperges in witte saus met rosbief
Tijdens de frisse lentemaanden gaat alle culinaire aandacht, geheel terecht, naar asperges. Deze uitzonderlijke groente is een absolute topper die op heel wat manieren ingezet kan worden. Er gaat echter weinig boven de meest klassieke aanpak: in witte saus met een malse rosbief uit de oven.
Gevulde paprika’s met kip, champignons en couscous
Paprika's kan je altijd origineel inzetten door ze te vullen. Veelal blijft het bij gehakt, terwijl er een veelheid aan opties is. Dit gerecht haalt inspiratie uit verschillende zuiderse keukens om een heerlijk gerechtje op tafel te toveren: paprika's gevuld met kip, champignons, oesterzwammen en courgette, vergezeld van smeuïge couscous met kikkererwten.
Gebraden Mechelse koekkoek met witloof
Heel wat steden zijn met recht en rede trots op hun streekproducten. Mechelen houdt er, naast uitstekend bier, ook een smakelijk kippenras op na: de Mechelse koekoek. De flinke kippen zijn bekend vanwege hun malse, stevige vlees. Ideaal om een heerlijke klassieker mee te bereiden uit grootmoeders keuken!
Spinaziepuree met fishsticks en tartaar maison
Op basis van dit recept kan je heel wat kindermondjes veroveren op een gezonde en makkelijke manier. Fishsticks scoren meestal prima, met een smeuïge spinaziepuree en heerlijke tartaarsaus heb je helemaal een topper op tafel.
Varkenslapje met spinazieroom en Provençaalse patatjes
Met eenvoudige ingrediënten kan je best verrassend koken, het is veelal slechts een kwestie van inspiratie. Dit recept helpt je op weg, van eenvoudige varkenslapjes, spinazie en aardappelen maak je zonder moeite een zonnig, Zuiders gerecht.
Spek met boontjes en zure saus
Klassieke gerechten uit grootmoeders keuken blijven heel wat eters nauw aan het hart. Ze zijn smakelijk, stevig en eerlijk. Met dit gerecht kan je nooit iets fout doen en de show wordt gestolen door de kinderlijk eenvoudige zure saus. Aan de slag!
Ovenschotel met bloemkool en gehakt
Bloemkolen zijn het hele jaar vrij goed te verkrijgen en de kwaliteit is vrij consistent. Met deze makkelijke ovenschotel kan je dan ook zowel op een winterse avond als een zonnige zomerdag je eters plezieren. Niet moeilijk, niet duur, wel lekker. Een absolute aanrader om te proberen.
Wortelstoemp met kippenworst en uiensaus
Stoemp, puree op z'n Vlaams, is een heel makkelijke keuze waar je plezierig mee kan variëren. Deze smakelijke winterkost hoeft trouwens niet exclusief voor de koude maanden voorbehouden te zijn. Dit recept legt je uit hoe je een perfecte wortelpuree maakt, begeleid door kippenworst en een verrassend uiensausje.
Chili con Carne
Een absolute klassieker uit het noorden van Mexico die over de hele wereld populariteit geniet. De basis is immers makkelijk en heel betaalbaar, terwijl de finale smaaktoetsen helemaal zelf te bepalen zijn - zonder het origineel geweld aan te doen. Dit is dan ook slechts één van de vele varianten. Aan de slag!
Gegrilde aspergerolletjes
Lekker hoeft niet duur noch moeilijk te zijn. Dit gerecht is in een handomdraai klaar en zal heel wat smaakpapillen veroveren. Bovendien borduurt het verder op een heerlijke Vlaamse klassieker: asperges met ham.
Ardeense varkenshaas met Blackwellsaus
Het beste van een varken is zonder discussie het haasje. Dit fijne stukje vlees leent zich tot heel wat lekkere en toch eenvoudige bereidingen. Dit recept vertelt je hoe dit mals vlees klaar te maken en te serveren met een verrassend sausje.
Erwtensoep met rookworst
Erwtensoep, ook bekend als 'snert', is een Nederlandse klassieker zonder weerga. Makkelijk om maken, stevige kost en spotgoedkoop. Met enkele sneetjes rookworst wordt dit een smeuïge maaltijdsoep die 's winters niet mag ontbreken.








