Gezonder eten of afslanken lukt aardig met salades. Dit hoeft echter niet altijd sla, komkommer en tomaat te zijn, dit recept legt uit hoe je aan de slag kan gaan met knapperige, frisse groenten zoals rauwe selder en wortel. De (optionele) kalkoenschnitzels zorgen voor een hartige toets.
Gezonder eten of afslanken lukt aardig met salades. Dit hoeft echter niet altijd sla, komkommer en tomaat te zijn, dit recept legt uit hoe je aan de slag kan gaan met knapperige, frisse groenten zoals rauwe selder en wortel. De (optionele) kalkoenschnitzels zorgen voor een hartige toets.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 4 kalkoenschnitzels
- 500 gram vastkokende aardappelen
- 1 krop ijsbergsla grofgesneden
- 2 wortelen fijngesneden
- 1 lente-ui In ringen gesneden.
- 1 rode ui In ringen gesneden.
- 8 selderstengels fijngesneden
- peper en zout
- 2 eetlepels olijfolie
- fijngesneden peterselie en bieslook Vers of gedroogd.
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd in hapklare blokjes. Breng ze aan de kook in licht gezouten water. Haal eenmaal het water kookt van het vuur en laat even rusten.
- Spoel de aardappelblokjes na enkele minuten af af met koud water zodat het garen stopt en de blokjes niet plat worden. Laat even rusten.
- Meng de stukken ijsbergsla, wortel, selder, ringen rode ui en lente-ui in een ruime kom. Besprenkel met wat peper, zout en tuinkruiden (peterselie en bieslook). Voeg de afgekoelde aardappelblokjes en lepels olijfolie toe. Meng rustig om.
- Terwijl de salade rust, bak je de kalkoenschnitzels zacht-krokant in een beetje olijfolie. Serveer onmiddellijk met de frisse salade. Smakelijk!
Notities
Je kan de salade verder op smaak brengen met wat mayonaise of een dressing naar wens. Het spreekt echter voor zich dat het dan geen heus gezond receptje meer is.
Deel dit Recept
Speak Your Mind