VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Krokante salade met kalkoenschnitzel
Gezonder eten of afslanken lukt aardig met salades. Dit hoeft echter niet altijd sla, komkommer en tomaat te zijn, dit recept legt uit hoe je aan de slag kan gaan met knapperige, frisse groenten zoals rauwe selder en wortel. De (optionele) kalkoenschnitzels zorgen voor een hartige toets.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Schil de aardappelen en snijd in hapklare blokjes. Breng ze aan de kook in licht gezouten water. Haal eenmaal het water kookt van het vuur en laat even rusten.
  2. Spoel de aardappelblokjes na enkele minuten af af met koud water zodat het garen stopt en de blokjes niet plat worden. Laat even rusten.
  3. Meng de stukken ijsbergsla, wortel, selder, ringen rode ui en lente-ui in een ruime kom. Besprenkel met wat peper, zout en tuinkruiden (peterselie en bieslook). Voeg de afgekoelde aardappelblokjes en lepels olijfolie toe. Meng rustig om.
  4. Terwijl de salade rust, bak je de kalkoenschnitzels zacht-krokant in een beetje olijfolie. Serveer onmiddellijk met de frisse salade. Smakelijk!
Notities

Je kan de salade verder op smaak brengen met wat mayonaise of een dressing naar wens. Het spreekt echter voor zich dat het dan geen heus gezond receptje meer is.