Niks lekkerder dan een simpele maar smaakvolle pasta om heel regelmatig op het menu te zetten. In dit recept combineren we de beet van penne met malse stukjes kip, een eenvoudig kerstomatensausje en vooral gebakken stukjes bloemkool. Steviger, knapperiger en een meer uitgesproken smaak zijn de ontegensprekelijke voordelen.
Niks lekkerder dan een simpele maar smaakvolle pasta om heel regelmatig op het menu te zetten. In dit recept combineren we de beet van penne met malse stukjes kip, een eenvoudig kerstomatensausje en vooral gebakken stukjes bloemkool. Steviger, knapperiger en een meer uitgesproken smaak zijn de ontegensprekelijke voordelen.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 20minuten | 30minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 20minuten |
Cook Time |
30minuten |
Ingredients
- 500 gram penne
- 400 gram kippenblokjes
- 1 kleine bloemkool
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel tomatenconcentraat
- 1 glas witte wijn
- 500 gram kerstomaten
- 1 scheutje Worcestershire saus
- 1 snuifje kristalsuiker
- 1 mespunt Brengchili gedroogd
- 1 eetlepel oregano gedroogd
- 1 handvol peterselie gesnipperd
- Parmezaanse kaas
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Breng een ruime portie gezouten water aan de kook. Gaar de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
- Bak ondertussen de kippenblokjes goudbruin in een ruime, hoge pan. Kruid met peper en zout. Schep ze uit de pan en zet opzij.
- Versnijd de bloemkool in kleine roosjes. Bak ze in dezelfde pan als de kippenblokjes goudbruin. Kruid met peper en zout, voeg wanneer nodig een extra scheutje olie toe.
- Snipper ondertussen de ui en knoflook fijn. Halveer de kerstomaten.
- Schep ook de bloemkoolroosjes uit de pan en zet net als de kippenblokjes opzij.
- Fruit de gesnipperde ui en knoflook wederom in dezelfde pan. Roer, eenmaal glazig, het tomatenconcentraat toe en laat aanbakken.
- Blus met de witte wijn en roer alle aanbaksels goed los. Voeg dan de gehalveerde kerstomaten en toe en laat een kwartiertje pruttelen tot een rustieke saus.
- Breng de tomatensaus op smaak met peper, zout, een beetje chili, oregano, Worcestershiresaus en een snuifje kristalsuiker.
- Roer de gebakken stukjes kip en bloemkool door de saus. Laat nog enkele minuutjes pruttelen.
- Roer tot slot de pasta door de saus en serveer meteen. Werk elk bord af met gesnipperde peterselie en wat Parmezaanse kaas. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind