VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Penne met kip en gebakken bloemkool
Niks lekkerder dan een simpele maar smaakvolle pasta om heel regelmatig op het menu te zetten. In dit recept combineren we de beet van penne met malse stukjes kip, een eenvoudig kerstomatensausje en vooral gebakken stukjes bloemkool. Steviger, knapperiger en een meer uitgesproken smaak zijn de ontegensprekelijke voordelen.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Breng een ruime portie gezouten water aan de kook. Gaar de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
  2. Bak ondertussen de kippenblokjes goudbruin in een ruime, hoge pan. Kruid met peper en zout. Schep ze uit de pan en zet opzij.
  3. Versnijd de bloemkool in kleine roosjes. Bak ze in dezelfde pan als de kippenblokjes goudbruin. Kruid met peper en zout, voeg wanneer nodig een extra scheutje olie toe.
  4. Snipper ondertussen de ui en knoflook fijn. Halveer de kerstomaten.
  5. Schep ook de bloemkoolroosjes uit de pan en zet net als de kippenblokjes opzij.
  6. Fruit de gesnipperde ui en knoflook wederom in dezelfde pan. Roer, eenmaal glazig, het tomatenconcentraat toe en laat aanbakken.
  7. Blus met de witte wijn en roer alle aanbaksels goed los. Voeg dan de gehalveerde kerstomaten en toe en laat een kwartiertje pruttelen tot een rustieke saus.
  8. Breng de tomatensaus op smaak met peper, zout, een beetje chili, oregano, Worcestershiresaus en een snuifje kristalsuiker.
  9. Roer de gebakken stukjes kip en bloemkool door de saus. Laat nog enkele minuutjes pruttelen.
  10. Roer tot slot de pasta door de saus en serveer meteen. Werk elk bord af met gesnipperde peterselie en wat Parmezaanse kaas. Smakelijk!