Vergeet het idee dat salades enkel uit rauwkost moeten bestaan. Een salade kan net zo goed een volwaardige maaltijd zijn die zelfs lauw of warm kan geserveerd worden. In Luik zijn ze bijzonder trots op hun 'Salade Liégeoise': een royale salade met boontjes, aardappel en spek. In dit recept bouwen we verder op dat concept en kiezen we voor een andere trots uit dezelfde stad: Luikse pensen.
Vergeet het idee dat salades enkel uit rauwkost moeten bestaan. Een salade kan net zo goed een volwaardige maaltijd zijn die zelfs lauw of warm kan geserveerd worden. In Luik zijn ze bijzonder trots op hun 'Salade Liégeoise': een royale salade met boontjes, aardappel en spek. In dit recept bouwen we verder op dat concept en kiezen we voor een andere trots uit dezelfde stad: Luikse pensen.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 25minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
25minuten |
Ingredients
- 400 gram vastkokende aardappelen
- 400 gram sperziebonen
- 4 Luikse pensen
- 4 eieren
- 2 kleine rode uien
- 4 slaharten
- enkele takjes peterselie
- 1 eetlepel mosterd
- 2 eetlepels kruidenazijn
- 2 eetlepels olijfolie
- peper en zout
- boter
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Schil de aardappelen en versnijd in grove maar hapklare stukken. Breek de uiteindes van de boontje af.
- Breng een ruime portie gezouten water aan de kook. Gaar de stukjes aardappel samen met de boontjes tot ze beetgaar zijn (reken op 6 à 8 minuten gaartijd).
- Laat de aardappelen en boontjes eenmaal beetgaar schrikken onder koud water en zet even opzij.
- Bak de Luikse pensen op een matig vuur rondom aan tot ze goudbruin zijn.
- Snipper ondertussen de slaharten en die ze in een ruime mengkom.
- Pel en versnijd de rode uien. Hak de peterselie fijn. Voeg samen met de mosterd, azijn en olijfolie toe aan de sla. Breng verder op smaak met peper en zout, meng goed door elkaar.
- Roer ook de boontjes en stukjes aardappel door de salade.
- Kook de eitjes gedurende 6 à minuten zodat het eigeel nog een beetje loperig is.
- Versnijd ondertussen de gebakken pensen in dikke plakken. Bak ze nog heel even aan in de pan.
- Serveer de salade met de warme stukjes pens en de gepelde en gehalveerde. Versier met peterselie en dien meteen op. Smakelijk!
Recipe Notes
Je kan de salade zowel warm eten (hou de stukjes aardappel en bonen warm, roer ze pas op het laatst door de sla), lauw (zoals beschreven in het recept) of koud (serveer pas als ook de eitjes en stukken pens afgekoeld zijn). Aan jou de keuze!
Share this Recipe
Speak Your Mind