Een (voor)gerechtje dat best chique is en toch niet vreselijk veel werk of moeilijke technieken vereist? Jeroen Meus heeft wat je zoekt: een smeuïge maar frisse risotto met erwtjes, chorizo en bovenal heerlijke Sint-jakobsnootjes. Iets duurder, maar elke euro waard!
Een (voor)gerechtje dat best chique is en toch niet vreselijk veel werk of moeilijke technieken vereist? Jeroen Meus heeft wat je zoekt: een smeuïge maar frisse risotto met erwtjes, chorizo en bovenal heerlijke Sint-jakobsnootjes. Iets duurder, maar elke euro waard!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 20minuten | 30minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 20minuten |
Cook Time |
30minuten |
Ingredients
- 200 gram risottorijst
- 6 dl groentebouillon
- 200 gram erwten
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 60 gram Parmezaanse kaas vers geraspt
- 100 gram chorizo
- 1 blaadje laurier
- 1 tak tijm
- 12 sint-jakobsnootjes 3 stuks per persoon
- 1 scheut olijfolie
- enkele klontjes boter
- 0,5 bussel verse munt
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Snipper de ui extra fijn. Stoof de helft aan in een ruime stoofpot in een scheutje olijfolie.
- Voeg na een handvol minuten de rijst toe. Roer goed en laat even mee bakken. Voeg vervolgens dubbel zoveel groentebouillon als rijst toe.
- Laat de rijst op een zacht vuur garen met deksel, zonder te roeren. Controleer regelmatig of de rijst klaar is.
- Neem een andere pot en smelt er een klontje boter in. Stoof daar de andere helft van de gesnipperde ui in, aangevuld met het (geplette) teentje look.
- Versnijd de chorizo in dikke schijven en vervolgens in kleine blokjes. Voeg toe aan de ui.
- Laat de chorizo even aanbakken, roer er dan de (verse of diepgevroren) erwtjes door. Voeg het takje tijm en het blaadje laurier toe en laat ongeveer 10 minuten zachtjes garen.
- Roer eenmaal de rijst gaar is, er een flinke klont boter samen met de chorizo en erwtjes door.
- Roer tot slot de geraspte Parmezaanse kaas erdoor. Is de risotto niet smeuïg genoeg. Voeg dan nog wat groentebouillon toe. Werk af met peper en zout. Hou de risotto warm.
- Dep de sint-jakobsnootjes droog en bak ze in een klontje boter kort langs elke kant aan (1 minuut volstaat). Kruid met peper en zout.
- Serveer de risotto in diepe borden, schik daar de sint-jakobsnootjes op. Werk af met vers gesnipperde munt. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind