VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Sint-jakobsnootjes en risotto met erwtjes, chorizo en munt (Jeroen Meus)
Een (voor)gerechtje dat best chique is en toch niet vreselijk veel werk of moeilijke technieken vereist? Jeroen Meus heeft wat je zoekt: een smeuïge maar frisse risotto met erwtjes, chorizo en bovenal heerlijke Sint-jakobsnootjes. Iets duurder, maar elke euro waard!
Servings Prep Time
4personen 20minuten
Cook Time
30minuten
Servings Prep Time
4personen 20minuten
Cook Time
30minuten
Ingredients
Instructions
  1. Snipper de ui extra fijn. Stoof de helft aan in een ruime stoofpot in een scheutje olijfolie.
  2. Voeg na een handvol minuten de rijst toe. Roer goed en laat even mee bakken. Voeg vervolgens dubbel zoveel groentebouillon als rijst toe.
  3. Laat de rijst op een zacht vuur garen met deksel, zonder te roeren. Controleer regelmatig of de rijst klaar is.
  4. Neem een andere pot en smelt er een klontje boter in. Stoof daar de andere helft van de gesnipperde ui in, aangevuld met het (geplette) teentje look.
  5. Versnijd de chorizo in dikke schijven en vervolgens in kleine blokjes. Voeg toe aan de ui.
  6. Laat de chorizo even aanbakken, roer er dan de (verse of diepgevroren) erwtjes door. Voeg het takje tijm en het blaadje laurier toe en laat ongeveer 10 minuten zachtjes garen.
  7. Roer eenmaal de rijst gaar is, er een flinke klont boter samen met de chorizo en erwtjes door.
  8. Roer tot slot de geraspte Parmezaanse kaas erdoor. Is de risotto niet smeuïg genoeg. Voeg dan nog wat groentebouillon toe. Werk af met peper en zout. Hou de risotto warm.
  9. Dep de sint-jakobsnootjes droog en bak ze in een klontje boter kort langs elke kant aan (1 minuut volstaat). Kruid met peper en zout.
  10. Serveer de risotto in diepe borden, schik daar de sint-jakobsnootjes op. Werk af met vers gesnipperde munt. Smakelijk!