Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 40minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd |
40minuten |
Ingrediënten
- Geroosterde aardappelen
- 800 gram vastkokende aardappelen
- enkele snuiven grof zout
- peper
- enkele takjes tijm
- enkele takjes rozemarijn
- 3 blaadjes laurier
- 2 tenen knoflook
- olijfolie
- Romeinse kip
- 600 gram kippenvlees van de bouten
- kippenkruiden
- 2 sjalotten
- 3 puntpaprika's
- 200 gram rauwe ham
- 1 eetlepel paprikapasta
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 dl witte wijn
- 400 gram tomatenblokjes
- enkele snuifjes gerookt paprikapoeder
- enkele takjes rozemarijn
- enkele takjes oregano
- olijfolie
- peper en zout
- Kruidenslaatje
- enkele takjes peterselie
- 0,5 bussel bieslook
- olijfolie
- azijn
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Spoel de aardappelen en snijd ze in dikke plakken. Doe ze in een ruime ovenschaal (of gebruik een bakplaat).
- Overgiet de aardappelen met flink wat olijfolie. Breng op smaak met grof zout en peper. Voeg de groene kruiden en teentjes look toe. Meng grondig door elkaar.
- Laat de aardappelschijfjes 25 minuten roosteren in een voorverwarmde oven (200°).
- Verhit een scheutje olie in een ruime pan. Versnijd de stukken kip grof en bak ze met kippenkruiden en een extra snuifje rondom goudbruin in de hete olijfolie.
- Versnijd ondertussen de sjalotten in ringen en de knoflook fijn.
- Haal de stukken kip uit de pan en zet opzij.
- Fruit in dezelfde pan sjalot en knoflook aan. Versnijd de rauwe ham en puntpaprika's in reepjes en voeg samen met de kappertjes en paprikapasta toe. Laat even aanbakken.
- Voeg de stukken kip weer toe en blus met de witte wijn. Laat even uitkoken.
- Overgiet met de tomatenblokjes en kippenbouillon. Breng verder op smaak met peper, zout, gerookt paprikapoeder, takjes oregano en rozemarijn.
- Laat de saus nog een tiental minuten inkoken. Verwijder de kruidentakjes voor het opdienen.
- Maak tot slot een eenvoudig kruidenslaatje van gesnipperde peterselie en bieslook met wat olijfolie, azijn, peper en zout. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind