Wie wil genieten van het beste uit de zee, zal verlekkerd zijn op dit betrekkelijk eenvoudige maar desalniettemin erg lekkere en feestelijke voorgerechtje met gerookte zalm en scampi. De pittige en uitgesproken smaak van mierikswortel zorgt in combinatie met een frisse vinaigrette van limoen voor een erg compleet pallet aan smaken.
Wie wil genieten van het beste uit de zee, zal verlekkerd zijn op dit betrekkelijk eenvoudige maar desalniettemin erg lekkere en feestelijke voorgerechtje met gerookte zalm en scampi. De pittige en uitgesproken smaak van mierikswortel zorgt in combinatie met een frisse vinaigrette van limoen voor een erg compleet pallet aan smaken.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 10minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
10minuten |
Ingredients
- 2 eetlepels room
- 1 eetlepel mierikswortelsaus
- 2 limoenen
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 1 theelepel geraspte gember
- 8 plakjes gerookte zalm
- 16 scampi gepeld
- 100 gram gemengde sla
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Meng de room met de mierikswortel en een snuifje peper/zout. Laat even opstijven in de koelkast.
- Rasp de zeste van de limoenen en pers ze uit. Roer het sap, de zeste, honing, gember, peper, zout en een flinke scheut olijfolie tot een vinaigrette. Zet opzij.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Bak de scampi kort langs elke kant aan, kruid met peper en zout.
- Schik ondertussen op elk bord twee plakjes gerookte zalm.
- Vul elk bord aan met vier scampi, vers uit de pan.
- Werk het bord verder af met enkele toefjes mierikswortel en een handvol gemengde sla, besprenkeld met de vinaigrette.
- Serveer met de rest van de mierikswortel en vinaigrette zodat ieder naar smaak kan aanvullen. Heerlijk met een glaasje witte wijn. Smakelijk!
Recipe Notes
Wens je dit voorgerecht volwaardiger te maken of als lunch/licht hoofdgerecht te gebruiken? Serveer eenvoudigweg met wat brood.
Share this Recipe
Speak Your Mind