Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 25minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
25minuten |
Ingredients
- 4 zalmfilets
- 300 gram risottorijst
- 1 sjalot
- 15 cl droge witte wijn
- 100 ml groentebouillon
- 1 kleine broccoli in fijne roosjes
- 1 klontje boter
- 70 gram Parmezaanse kaas geraspt
- olijfolie
- zout en peper
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Schik de zalmfilets in een ovenschaal. Wrijf in met een beetje olijfolie, peper en zout. Laat op kamertemperatuur komen.
- Snipper de sjalot extra fijn. Fruit in een scheutje olijfolie in een ruime pan (sauteuse).
- Voeg de rijstkorrels toe en laat even aanbakken.
- Blus met de witte wijn wijn en laat de alcohol verdampen.
- Voeg de bouillon beetje bij beetje toe gedurende een twintigtal minuten. Roer regelmatig zodat de rijst de bouillon zachtjes kan opnemen.
- Schuif ondertussen de zalmfilets in een voorverwarmde oven (180°) en laat een kwartier garen.
- Breng daarnaast de broccoliroosjes aan de kook in gezouten water. Haal tijdig van het vuur en laat schrikken onder koud water zodat ze mooi groen en knapperig blijven.
- Roer een klontje boter en de gemalen Parmezaanse kaas door de risotto. Roer goed om en laat nog even warmen.
- Werk de risotto af met peper en zout naar smaak. Roer er de broccoliroosjes door en werk eventueel af met wat gesnipperde peterselie.
- Lepel in elk bord een royale portie risotto en schik er een zalmfilet op. Smakelijk!
Share this Recipe
lijkt me lekker