VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
Risotto met zalm en broccoli
Wie houdt van zuivere basisrecepten, zal smullen van deze risotto. Geen eindeloze lijst met ingrediënten, wel een correcte risotto volgens de regels van de kunst met een mals stukje zalm en knapperige broccoliroosjes.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Schik de zalmfilets in een ovenschaal. Wrijf in met een beetje olijfolie, peper en zout. Laat op kamertemperatuur komen.
  2. Snipper de sjalot extra fijn. Fruit in een scheutje olijfolie in een ruime pan (sauteuse).
  3. Voeg de rijstkorrels toe en laat even aanbakken.
  4. Blus met de witte wijn wijn en laat de alcohol verdampen.
  5. Voeg de bouillon beetje bij beetje toe gedurende een twintigtal minuten. Roer regelmatig zodat de rijst de bouillon zachtjes kan opnemen.
  6. Schuif ondertussen de zalmfilets in een voorverwarmde oven (180°) en laat een kwartier garen.
  7. Breng daarnaast de broccoliroosjes aan de kook in gezouten water. Haal tijdig van het vuur en laat schrikken onder koud water zodat ze mooi groen en knapperig blijven.
  8. Roer een klontje boter en de gemalen Parmezaanse kaas door de risotto. Roer goed om en laat nog even warmen.
  9. Werk de risotto af met peper en zout naar smaak. Roer er de broccoliroosjes door en werk eventueel af met wat gesnipperde peterselie.
  10. Lepel in elk bord een royale portie risotto en schik er een zalmfilet op. Smakelijk!