Harissa is een fantastisch ingrediënt waar je heel veel smaak mee in een gerecht kan brengen. Deze hete rode saus uit Noord-Afrika bevat talloze smaakmakers waardoor de je gerecht een volle en rijke smaak krijgt in een handomdraai. Yotam Ottolenghi maakt er een eenvoudige pasta met tomaat, kappertjes en olijven bij. Puur genieten!
Harissa is een fantastisch ingrediënt waar je heel veel smaak mee in een gerecht kan brengen. Deze hete rode saus uit Noord-Afrika bevat talloze smaakmakers waardoor de je gerecht een volle en rijke smaak krijgt in een handomdraai. Yotam Ottolenghi maakt er een eenvoudige pasta met tomaat, kappertjes en olijven bij. Puur genieten!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 1 ui fijngesnipperd
- 3 eetlepels harissa
- 400 gram kerstomaten gehalveerd
- 55 gram Kalamata olijven ontpit
- 20 gram kappertjes
- 500 gram pappardelle of een andere, brede pasta
- 15 gram peterselie
- 120 gram Griekse yoghurt
- olijfolie
- zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Verhit een scheut olijfolie in een ruime, hoge pan met deksel. Fruit de gesnipperde ui gedurende een kleine 10 minuten.
- Roer de harissa door de gefruite uien. Voeg aansluitend de gehalveerde kerstomaatjes, de kappertjes en olijven met een snuifje zout toe. Laat nog enkele minuten goed bakken.
- Roer regelmatig tot de kerstomaatjes beginnen op te lossen. Blus dan met 2 dl water en breng aan de kook op een zacht vuur.
- Dek af en laat de saus 10 minuutjes pruttelen. Laat daarna nog 5 à 10 minuten verder indikken zonder deksel.
- Bereid ondertussen de pasta in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
- Werk de saus af met 2/3de van de peterselie (gesnipperd).
- Roer de pasta door de saus en versier met de rest van de gesnipperde peterselie. Serveer met een lepel frisse yoghurt. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind