VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Zalmfilets met zuiderse spinazieroom
Een smeuïge zalmfilet kan je met talloze dingen combineren, ook mediterraanse gerechten gaan er prima bij. Dit heerlijk eenvoudige gerecht presenteert de filets met een smeuïg roomsausje op basis van kerstomaten, spinazie en Parmezaanse kaas.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Kruid de zalmfilets rondom met peper en zout.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een ruime, hoge pan. Bak de zalmfilets kort langs elke kant aan. Haal uit de pan en zet opzij.
  3. Hak de teentjes knoflook fijn. Fruit op een zacht vuur in dezelfde pan. Let er op dat de knoflook niet aanbrandt.
  4. Voeg de gehalveerde kerstomaatjes toe en laat rustig smelten. Roer regelmatig.
  5. Snipper de spinazie (je kan ook een cutter/blender gebruiken). Voeg toe aan de kerstomatensaus.
  6. Overgiet met room en voeg de Parmezaanse kaas toe. Laat enkele minuten pruttelen tot de saus begint in te dikken.
  7. Hak een handvol basilicumblaadjes fijn en voeg toe aan de saus. Werk af met peper en zout. Mag het pittiger? Een mespunt gedroogde chili is dan een aanrader.
  8. Leg de zalmfilets in de saus, dek af en laat nog heel even sudderen op een zacht vuur.
  9. Serveer met brood of pasta. Smakelijk!
Notities

Tip: let er in dit recept extra op om de zalmfilets niet te ver te garen aan het begin. De filets moeten nog roze en sappig zijn wanneer je ze serveert.