Recept - Grootmoeders appeltaart

Grootmoeders appeltaart
Recept Afdrukken
Geen betere keuken dan grootmoederskeuken, zeker wat betreft dessertjes en taarten!
Grootmoeders appeltaart
Recept Afdrukken
Geen betere keuken dan grootmoederskeuken, zeker wat betreft dessertjes en taarten!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 10minuten 35minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
35minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm je oven voor op 180 graden en vet je bakvorm in.
  2. Klop het ei los en roer samen met de melk, olie en vanille extract.
  3. Zeef de bloem en voeg toe aan het beslag, samen met het bakpoeder, suiker en zout. Meng goed, maar het is niet erg als er hier en daar nog een paar klontertjes bakpoeder te zien zijn. Daar merk je na het bakken niets meer van. Doe er eventueel nog enkele fijne schijfjes appel in.
  4. Snijd ondertussen de appels verder in schijfjes. Doe dan het deeg in de bakvorm en leg de schijfjes er in cirkels op.
  5. Zet de taart in de oven en laat ongeveer 30 à 40 minuten bakken. Controleer de taart vanaf 25 minuten bakken regelmatig op aanbranden.
  6. Haal ze uit de oven en laat nog even in de bakvorm afkoelen voor je het op een rooster verder laat afkoelen. Smakelijk!
Deel dit Recept

Comments

  1. marijke penez zegt:

    Kan dat ook met ananas?

    • Recepten.be zegt:

      Dat kan zeker, Marijke. Je moet wel rekening houden met de sappigheid van ananas, je taart mag niet zompig worden. Werk je met verse ananas is er geen probleem, ananas uit blik laat je echter best goed uitlekken.

      • Boudy Tjho zegt:

        Met ananas moet je oppassen verse ananas houdt het rijzen tegen van het deeg. Net zoals de kiwi. Bij mij is daardoor een keer een taart mislukt. Maar ervaring leert.

  2. Welke taartvorm gebruik je. En hoe groot?

    • Elke ronde taartvorm kan je gebruiken, Ingrid. Neem gerust wat in jouw kast te vinden is! Een springvorm is wel iets makkelijker om de taart mooi uit te halen. De diameter mag ook vrij standaard zijn (doorgaans zo’n 30 centimeter).

  3. Zeer lekker en gemakkelijk te maken bedankt voor recept !!!!

  4. Mariëlle zegt:

    Hallo. Ik heb geen maïsolie maar heb olijfolie, gaat dit ook lukken?

    • Dat raden we eerder af, Mariëlle. Maïsolie heeft immers een neutrale smaak, terwijl olijfolie sterker aanwezig is. Eender welke neutrale olie is geschikt: arachide, zonnebloem, koolzaad,…

  5. Stefaan zegt:

    Springvorm niet ideaal, deeg loopt er wat door in oven!!

    • Wanneer je springvorm lekt is het eigenlijk tijd voor een nieuwe, Stefaan. Een springvorm die lichtjes vervormd is of niet genoeg meer aansluit, kan het beslag inderdaad laten doorlopen. Investeer daarom in goed bakgerei, dat hoeft zeker niet duur te zijn. Daarnaast kan een vel bakpapier ook wonderen doen als tijdelijke oplossing.

  6. Meurisse Ronald zegt:

    Ik zoek een recept voor kruisbessentaart. Zou het kunnen dat ik dat recept van grootmoeders appeltaart kan gebruiken, maar voor de kruisbessen erop te doen, wat pudding op de bodem aanbreng, daarop de kruisbessen en dit bestrooi met suikeroplossing?

    Ik dacht aan een variant die ik op de lekkere kaastaart had aangebracht nl. een bodem met compote (brokjes) iplv de koffie/mokka die in Jeroen’s recept was opgegeven…

    • Recepten.be zegt:

      Dat klinkt als geen slecht plan, Ronald. Dit recept is een prima basisrecept waar je inderdaad mee kan variëren.

Speak Your Mind

*