Gemarineerde eendenfilet op een erwtenzalfje? Het beste recept vind je hier! Gemarineerde eendenfilet op een erwtenzalfje? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Gemarineerde eendenfilet op een erwtenzalfje

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (13 votes cast)
Gemarineerde eendenfilet op een erwtenzalfje, 4.8 out of 5 based on 13 ratings
Gemarineerde eendenfilet op een erwtenzalfje
Recept Afdrukken
Een feestelijk voorgerecht vraagt om feestelijke ingrediënten. Met een eendenfilet (of borst) zit je alvast op het juiste spoor, met dit recept wordt het helemaal een topper!
Gemarineerde eendenfilet op een erwtenzalfje
Recept Afdrukken
Een feestelijk voorgerecht vraagt om feestelijke ingrediënten. Met een eendenfilet (of borst) zit je alvast op het juiste spoor, met dit recept wordt het helemaal een topper!
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
4personen 5minuten 10minuten 1uur
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten 1uur
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Snijd de vetkant van de eendenfilet(s) oppervlakkig in met een scherp mes. Maak een keurig ruitjespatroon en leg de filets in de rode porto. Zet een uurtje koud en draai ze halverwege eens om.
 2. Laat het vlees op kamertemperatuur komen en kruid langs beide kanten met voldoende peper en zout. Stoof ondertussen de fijngesneden sjalot in een klontje boter.
 3. Voeg de diepgevroren erwtjes toe aan de sjalot. Laat kort stoven op een middelmatig vuur tot de erwten stilaan zacht beginnen te worden (maar nog steeds hun frisse, groene kleur hebben).
 4. Mix de erwten fijn en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een beetje water toe indien het zalfje te stevig is. Zet opzij en houd warm.
 5. Verhit een bakpan zonder vetstof en schroei de eendenfilet(s) vijf à tien minuutjes langs de vetkant. Schroei vervolgens de vleeskant kort maar krachtig tot deze lichtjes bruint.
 6. Haal de (hete) pan van het vuur en dek de eend af met wat aluminiumfolie. Laat nog een vijftal minuutjes rusten zodat het vlees optimaal kan warmen (eend hoeft niet doorbakken te zijn, rosé is perfect).
 7. Snijd, net voor het opdienen, de eend in stukjes van ongeveer één centimeter dik. De vetrand kan je desgewenst verwijderen, hoewel vettig is dit desalniettemin een uitzonderlijke smaakmaker.
 8. Bestrijk elk bord met wat van het erwtenzalfje en leg daar twee à drie plakjes eendenfilet op. Werk af met enkele druppels sojasaus op de eend en rond het erwtenzalfje. Verfijnd, feestelijk en niet moeilijk - smakelijk!
Notities

Het warme vet dat overblijft in de pan kan je op tafel zetten met wat stokbrood. Eendenvet is immers een uitzonderlijk smaakvol en een goede vervanger voor boter. Niet echt gezond, wel een leuk accent en bovenal erg lekker.

Deel dit Recept

Comments

 1. Lekker hoor!

  Groetjes Kim

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Speak Your Mind

*