VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Spaghetti met avocadosaus en spekjes
In tegenstelling tot wat het woord doet vermoeden, heb je niet noodzakelijk room nodig om een romig sausje te maken! Dit recept bewijst dat lekkere, verse avocado’s net zo goed kunnen gebruikt worden. Samen met erwtjes, edamame-boontjes en knapperige spekjes levert dit snelle pastagerecht een verfijnd resultaat op waar je regelmatig naar kan (en zal) teruggrijpen.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng een ruime portie gezouten water aan de kook. Gaar de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snipper ondertussen de rode ui en knoflook fijn. Bak rustig aan in een scheutje olijfolie in een pan.
  3. Voeg de spekreepjes toe en bak knapperig.
  4. Doe het vruchtvlees van de avocado’s in een blender. Voeg de helft van de erwten en edamame-bonen toe. Vul aan met het merendeel van de kruiden, wat citroensap, een scheutje water, peper en zout.
  5. Mix tot een smeuïge, groene saus. Voeg meer water toe indien de saus te stevig is.
  6. Giet de pasta af eenmaal al dente (bewaar een beetje van het kookvocht). Meng samen met de spekjes, de overige erwten, bonen en avocadosaus.
  7. Voeg wat kookvocht toe tot de pasta mooi glanst. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
  8. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de resterende groene kruiden (fijngesnipperd). Smakelijk!
Notities

Liever vegetarisch? De spekjes kan je perfect achterwege laten. Gebruik dan wel iets meer erwten en bonen. Of vervang de spekreepjes door stukjes champignon die je op dezelfde manier klaarmaakt.