Wokken is altijd een plezant, makkelijk, snel en veelal gezond. Dat laatste heeft doorgaans vooral te maken met de Aziatische invloeden die we gewoon zijn te gebruiken: veel groentjes, weinig vlees en tout court mager. Dit lekkere recept combineert scampi (of garnaalstaarten) en stukjes witte vis met typische smaken en krokante groentjes op een bedje van gemengde - en daardoor erg opvallende - rijst.
Wokken is altijd een plezant, makkelijk, snel en veelal gezond. Dat laatste heeft doorgaans vooral te maken met de Aziatische invloeden die we gewoon zijn te gebruiken: veel groentjes, weinig vlees en tout court mager. Dit lekkere recept combineert scampi (of garnaalstaarten) en stukjes witte vis met typische smaken en krokante groentjes op een bedje van gemengde - en daardoor erg opvallende - rijst.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 300 gram basmatirijst
- 100 gram zwarte rijst
- 200 gram scampi (garnaalstaarten)
- 200 gram stevige, witte vis victoriabaars, koolvis, kabeljauw,...
- 2 eetlepels zoet-pikante saus
- 1 rode ui in ringen gesneden
- 2 teentjes look geplet
- 1 chilipepertje ontpit en fijngesneden
- 1 wortel geschild en in reepjes (2,5 cm) gesneden
- 1 rode paprika brunoise gesneden
- 1 spitskool in reepjes gesneden
- 100 gram sojascheuten
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 bosje verse koriander gehakt
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Snijd de vis in hapklare blokjes. Bestrooi met een beetje peper en zout en laat op kamertemperatuur komen.
- Breng een royale hoeveelheid gezouten water aan de kook en gaar de rijst volgens de instructies op de verpakking. Door één kwart zwarte rijst te gebruiken, zal de witte rijst een opvallende en mooie paarse kleur krijgen.
- Doe een flinke scheut arachideolie in een wokpan (of ruime braadpan) en verhit. Bestrooi de scampi met wat peper, zout en de eetlepels zoet-pikante saus. Schroei ze kort maar krachtig en haal uit de pan. Laat rusten.
- Voeg een beetje verse arachideolie toe en fruit de uiringen met de geplette look en het fijngesneden chilipepertje. Hou het vuur hoog en roer constant.
- Voeg de wortelreepjes en paprikablokjes toe. Blijf roeren en voeg na een tweetal minuten de reepjes spitskool en sojascheuten toe. Breng op smaak met de sojasaus en roerbak nog heel even op hoog vuur.
- Voeg de voorgebakken scampi en de blokjes vis met de sesamzaadjes en koriander toe. Roer om en haal na een drietal minuten van het vuur. Werk naar smaak af met peper en/of zout. Let ook op je timing: net op dit moment zou de rijst gaar moeten zijn zodat je deze kan afgieten.
- Serveer dadelijk - de groentjes moeten warm maar krokant zijn - op een bedje van rijst. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind