Oosterse viswok met gemengde rijst? Het beste recept vind je hier! Oosterse viswok met gemengde rijst? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Oosterse viswok met gemengde rijst

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/5 (2 votes cast)
Oosterse viswok met gemengde rijst, 2.0 out of 5 based on 2 ratings
Oosterse viswok met gemengde rijst
Recept Afdrukken
Wokken is altijd een plezant, makkelijk, snel en veelal gezond. Dat laatste heeft doorgaans vooral te maken met de Aziatische invloeden die we gewoon zijn te gebruiken: veel groentjes, weinig vlees en tout court mager. Dit lekkere recept combineert scampi (of garnaalstaarten) en stukjes witte vis met typische smaken en krokante groentjes op een bedje van gemengde - en daardoor erg opvallende - rijst.
Oosterse viswok met gemengde rijst
Recept Afdrukken
Wokken is altijd een plezant, makkelijk, snel en veelal gezond. Dat laatste heeft doorgaans vooral te maken met de Aziatische invloeden die we gewoon zijn te gebruiken: veel groentjes, weinig vlees en tout court mager. Dit lekkere recept combineert scampi (of garnaalstaarten) en stukjes witte vis met typische smaken en krokante groentjes op een bedje van gemengde - en daardoor erg opvallende - rijst.
Servings Prep Time Cook Time
4personen 10minuten 20minuten
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
20minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Snijd de vis in hapklare blokjes. Bestrooi met een beetje peper en zout en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Breng een royale hoeveelheid gezouten water aan de kook en gaar de rijst volgens de instructies op de verpakking. Door één kwart zwarte rijst te gebruiken, zal de witte rijst een opvallende en mooie paarse kleur krijgen.
  3. Doe een flinke scheut arachideolie in een wokpan (of ruime braadpan) en verhit. Bestrooi de scampi met wat peper, zout en de eetlepels zoet-pikante saus. Schroei ze kort maar krachtig en haal uit de pan. Laat rusten.
  4. Voeg een beetje verse arachideolie toe en fruit de uiringen met de geplette look en het fijngesneden chilipepertje. Hou het vuur hoog en roer constant.
  5. Voeg de wortelreepjes en paprikablokjes toe. Blijf roeren en voeg na een tweetal minuten de reepjes spitskool en sojascheuten toe. Breng op smaak met de sojasaus en roerbak nog heel even op hoog vuur.
  6. Voeg de voorgebakken scampi en de blokjes vis met de sesamzaadjes en koriander toe. Roer om en haal na een drietal minuten van het vuur. Werk naar smaak af met peper en/of zout. Let ook op je timing: net op dit moment zou de rijst gaar moeten zijn zodat je deze kan afgieten.
  7. Serveer dadelijk - de groentjes moeten warm maar krokant zijn - op een bedje van rijst. Smakelijk!
Share this Recipe

Speak Your Mind

*