VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 0.0/
5
(0 votes cast)
Gebakken rijst met kalfsreepjes en sojabonen
Snel, simpel, oosters en ontzettend lekker! Dat is exact wat dit vlotte recept met gemarineerde kalfsreepjes en sojabonen omschrijft.
Gerecht
Hoofdgerecht
,
Wokgerechten
Keuken
Aziatisch
,
Oosters
Gelegenheid
Voor elke dag
Totale tijd
< 30 minuten
Prijs
< 4 euro
Vlees/vis/veg
Kalf
,
Rund
,
Vlees
Niveau
Beginner
Servings
Prep Time
4
personen
15
minuten
Cook Time
15
minuten
Servings
Prep Time
4
personen
15
minuten
Cook Time
15
minuten
Ingredients
4
kalfslapjes
2
tenen
knoflook
2
chilipepertjes
4
eetlepels
sojasaus
4
eetlepels
ketjap
4
stengels
lente-ui
4
cm
gember
300
gram
rijst
500
gram
sojabonen (edamame)
enkele
takjes
koriander
neutrale olie
arachide
1
scheutje
sesamolie
Instructions
Versnijd de kalfslapjes in reepjes en doe ze in een mengkom.
Hak de knoflook en chilipepers fijn. Snipper de lente-uitjes in fijne ringen. Schil het stukjes gember en rasp fijn. Doe alles bij het vlees.
Overgiet de kalfsreepjes met sojasaus en ketjap. Roer om en laat even marineren.
Breng de rijst aan de kook en laat garen volgens de instructies op de verpakking.
Verhit een scheutje neutrale olie in een ruime (wokpan).
Roerbak de runderreepjes kort maar krachtig.
Voeg de gekookte, uitgelekte rijst en sojabonen toe. Laat nog even bakken op hoog vuur, schud goed op.
Werk af met een scheutje sesamolie en, naar smaak, sojasaus of ketjap. Bestrooi net voor het opdienen met wat gesnipperde koriander. Smakelijk!