Een authentieke carpaccio is een verfijnd voorgerecht dat wereldberoemd is. Het bestaat uit dungesneden reepjes rundsvlees, met enkele verfijnde smaakmakers. Puur en lekker. In dit recept ontdekt je een meer plaatselijke variant, op basis van onze overheerlijke filet d'Anvers.
Een authentieke carpaccio is een verfijnd voorgerecht dat wereldberoemd is. Het bestaat uit dungesneden reepjes rundsvlees, met enkele verfijnde smaakmakers. Puur en lekker. In dit recept ontdekt je een meer plaatselijke variant, op basis van onze overheerlijke filet d'Anvers.
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Ingredients
- 2 eetlepels pijnboompitjes
- 2 eetlepels kappertjes
- 0,5 komkommer
- 80 gram rucola
- 400 gram filet d'Anvers dun gesneden
- 100 gram broodcroutons
- olijfolie
- balsamicoazijn
- zwarte peper
- grof zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Rooster de pijnboompitjes in een pan met antikleeflaag tot ze goudbruin zijn. Laat daarna afkoelen.
- Verdeel de plakjes filet d'Anvers over de borden per persoon. Schik in een verzorgde waaiervorm.
- Laat de kappertjes uitlekken en versnijd de komkommer in kleine blokjes (brunoise).
- Meng de kappertjes, stukjes komkommer en rucola onder elkaar met een scheutje olijfolie.
- Lepel op elk bord met filet d'Anvers wat salade in het midden. Maak er een mooi, nonchalant torentje van.
- Bestrooi met de geroosterde pijnboompitjes, croutons, grof zout en zwarte peper. Werk af met enkele druppels balsamico. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind