Feest? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 16 Feest? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 16

 

Recepten - feest

Gestoofde braadkip met fijne kruiden

Gestoofde braadkip met fijne kruiden
Kip serveren lijkt vrij banaal, vooral de weinig culinaire (maar stiekem lekkere) versie met rijst, curry en ananas is niet meteen feestelijk, noch origineel. Kip leent zich nochtans tot heel wat smaken, vooral fijne kruiden kunnen het malse vlees als geen ander doen schitteren. Met wat groentjes erbij heb je zonder moeite een heerlijke, feestelijke ovenschotel gemaakt.

Garnaalsalade

Garnaalsalade
Charcuterie is niet goedkoop, terwijl je makkelijk zelf broodbeleg kan bereiden. Een hemelse garnaalsalade is kinderlijk eenvoudig, snel klaar en kan zowel op je alledaagse boterham als op een feestelijk toastje schitteren. Verstuur alvast de uitnodigingen, tijd voor een feestje!

Jambonneau met trio van herfstpuree en mosterdbiersaus

Jambonneau met trio van herfstpuree en mosterdbiersaus
Zin in een feestelijk gerecht dat prachtig presenteert maar je geen uren laat zwoegen in de koeken? Kleine hammetjes, ook wel jambonneau's genoemd, kunnen je redden. Ze zijn fraai, smakelijk, makkelijk bereid en passen bij een veelheid aan groenten. In dit recept gaan we aan de slag met drie heerlijke herfstpuree's (spruitjes, venkel en pastinaak) en zorgen we als finale voor een pittig mosterbiersausje.

Everzwijnragout met pastinaakpuree, veenbes-appeltjes en rostï

Everzwijnragout met pastinaakpuree, veenbes-appeltjes en rostï
Dit feestelijk bereide everzwijntje werd tijdens kerst heel erg goed ontvangen, zelfs door mijn 10- en 12-jarige dochters!

Geflambeerde kriekenpannenkoekjes

Geflambeerde kriekenpannenkoekjes
Zin in pannenkoeken maar op zoek naar een originele variant? Geen inspiratie voor een feestelijk dessertje dat opvalt maar geen uren werk vraagt? Zoek niet verder, dit eenvoudige recept is precies wat je zoekt: kriekenpannenkoekjes geflambeerd met whiskey!

Witloofblaadjes met kaas en ansjovis

Witloofblaadjes met kaas en ansjovis
Eender welk feestje smeekt om smakelijke, maar originele, aperitiefhapjes. Chips en nootjes zijn immers behoorlijk banaal. Dit korte recept zal je verrassen: een eenvoudig en snel klaargemaakt hapje dat smaakt en opvalt.

Lamsbout met gratin Dauphinois

Lamsbout met gratin Dauphinois
Een malse lamsbout is een perfecte keuze voor een diner onder de lentezon of op een gezellig paasfeest. Met kraakverse boontjes en een smeuïge gratin Dauphinois maak je zonder moeite een feestmaal klaar.

Zalmfilet op een bedje van asperges

Zalmfilet op een bedje van asperges
Asperges worden, geheel terecht, het witte goud genoemd. Hun specifieke, heerlijke smaak is een absolute topper tijdens de lentemaanden. Dit recept vertelt je hoe ze op een erg klassieke manier te bereiden: met zalm, ei en krielaardappeltjes. Geen goedkoop gerecht, wel onwaarschijnlijk lekker!