Recept - Gestoofde braadkip met fijne kruiden

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Gestoofde braadkip met fijne kruiden
Recept Afdrukken
Kip serveren lijkt vrij banaal, vooral de weinig culinaire (maar stiekem lekkere) versie met rijst, curry en ananas is niet meteen feestelijk, noch origineel. Kip leent zich nochtans tot heel wat smaken, vooral fijne kruiden kunnen het malse vlees als geen ander doen schitteren. Met wat groentjes erbij heb je zonder moeite een heerlijke, feestelijke ovenschotel gemaakt.
Gestoofde braadkip met fijne kruiden
Recept Afdrukken
Kip serveren lijkt vrij banaal, vooral de weinig culinaire (maar stiekem lekkere) versie met rijst, curry en ananas is niet meteen feestelijk, noch origineel. Kip leent zich nochtans tot heel wat smaken, vooral fijne kruiden kunnen het malse vlees als geen ander doen schitteren. Met wat groentjes erbij heb je zonder moeite een heerlijke, feestelijke ovenschotel gemaakt.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 10minuten 1,5uur
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
1,5uur
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Pel de tenen look en halveer ze. Vul de kip met de stukken look, takjes tijm en een beetje olijfolie. Besprenkel vervolgens de buitenkant van de kip met een weinig olijfolie. Bestrooi met rozemarijn, salie, peper en zout. Zorg dat alle stukken goed gekruid zijn.
  2. Plaats de kip in het midden van een ruime braadpot of hoge ovenschaal met deksel.
  3. Schil de worteltjes en snijd in grove stukken. Doe hetzelfde met de aardappelen en sjalotten. Strooi de stukjes wortel, aardappel, sjalot en kerstomaten rond de kip. Bestrooi met de verse peterselie, peper, zout en wat olijfolie. Indien je pot niet al te groot is: het werkt makkelijker indien je deze ingrediënten eerst apart kruidt, mengt en dan pas rond de kip legt.
  4. Giet de kippenbouillon naast de kip zodat de groentjes grotendeels onder komen te staan.
  5. Schuif de kip, met deksel, in een voorverwarmde oven (200°) en laat minstens een uur stoven. Haal na een uur het deksel er af laat nog zeker een half uurtje garen zodat het vel krokant kan worden en de bouillon wat kan indikken tot een saus. Bij tijdsgebrek kan je het laatste half uur garen ook vervangen door een tiental minuten grillen.
Notities

Je kan de aardappelen ook achterwege laten en het gerecht serveren met knapperig stokbrood of kroketjes.

Deel dit Recept

Speak Your Mind

*