Recepten - tahini
Oosterse pasta met kip en paksoi
Liefhebbers van pasta met een verfijnde portie oosterse smaken houden dit recept best goed mee. De malse stukken kip staan garant voor een lekkere maar snelle bereiding die dankzij typische smaakmakers zoals sojasaus en knapperige stukken paksoi voor heerlijke variatie in je weekmenu zorgt.
Tags: alledaags, Aziatisch, China, Chinees, citroensap, comfort food, kindvriendelijk, kip, kippenbillen, kippenbouten, knoflook, Oosters, Orientaals, paksoi, pasta, snel klaar, soja, sojasaus, tahin, tahini, voor elke dag, witte bonen, wok, wokken
Zalm met za’atar en tahini (Ottolenghi)
Vis combineren met tahini (een smeuïge pasta van sesamzaad) is volgens Yotam Ottolenghi een niet te versmaden combinatie. In deze versie combineert hij die typische, notige smaak met zalm, za'atar (een oosterse kruidenmengeling) en sumac (een oosters kruid met een frisse smaak). Het zijn geen voor de hand liggende ingrediënten, maar aangezien het kruid zijn blijven ze lekker lang goed. Bovendien zal je ze veel vaker willen gebruiken eenmaal je deze smaakbom hebt geproefd!
Tags: babyspinazie, citroen, citroensap, exotisch, knoflook, koriander, look, midden-oosten, Noord-Afrika, olijfolie, Oosters, Ottolenghi, spinazie, tahini, vis, wereldkeuken, Yotam Ottolenghi, za'atar, zalm, zalmfilets
Pasta met geroosterde aubergine en tahini (Ottolengi)
Wie houdt van een vegetarisch gerecht dat barstensvol smaak zit, moet deze rokerige pasta van Yotam Ottolenghi een keer proberen. Door de aubergines te roosteren creëer je een explosie aan smaken die zich fantastisch laat combineren met tahini. Het resultaat is een eenvoudige maar verfijnde pasta die zomer en zon uitstraalt.
Tags: aubergine, chili, citroen, geen vlees, gegrilld, gerookt, geroosterd, grillen, knoflook, mediterraans, Ottolenghi, pasta, peterselie, rokerig, roosteren, spicy, tahini, tomaat, tomaten, tomatenpasta, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, voor elke dag, wereldkeuken, Yotam Ottolenghi, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiders
Kip met bloemkool in sojasaus
De oosterse marinade op basis van soja laat zich met talloze ingrediënten combineren. Zelfs een klassieke bloemkool van bij ons kan er door schitteren. In combinatie met stukjes kip maak je er een originele wokmaaltijd voor elke dag voor. Lekker met rijst of noedels!
Tags: Aziatisch, Azië, bloemkool, bloemkoolroosjes, chili, exotisch, gember, honing, kip, kippenblokjes, kippenfilet, kippenreepjes, knoflook, koriander, lente-ui, look, noedels, Oosters, Orientaals, rijst, rijstazijn, roerbakken, sesam, sesamolie, sesamzaadjes, snel klaar, sojasaus, tahini, wereldkeuken, wok, wokken
Salade met kip, appel en sesam (Jeroen Meus)
Vlaanderens favoriete tv-kok Jeroen Meus kan heel veelzijdig koken. Naast echte klassiekers uit eigen land, is hij ook niet verlegen om een exotischer gerecht uit te werken. Al wie houdt van lichte maaltijdsalades met verrassende smaken zullen dan ook likkebaarden van dit gerecht. Crunchy, pittig, veel smaak en lekker gezond!
Tags: appel, appelsap, cayenne, dagelijkse kost, exotisch, fris, Jeroen Meus, kip, kipreepjes, komkommer, lichte maaltijd, lunch, maaltijdsalade, pikant, pittig, salade, sesam, sesamolie, sesamzaadjes, sla, slaharten, tahini, tandoori, wereldkeuken, yoghurt, zomer, zomers