< 30 Minuten | - deel 59 < 30 Minuten | - deel 59

 

Recepten - Tijd genoeg - < 60 minuten - < 30 minuten

Victoriabaars met tagliatelle en broccoli in Mary-Rose saus

Victoriabaars met tagliatelle en broccoli in Mary-Rose saus
De hoofdrol in dit piekfijne recept wordt netjes verdeeld tussen alle ingrediënten. Victoriabaars staat bekend om haar heerlijke, stevige structuur. De romige en verfrissende Mary-Rose saus is een culinaire variant op de alom bekende 'cocktail'-saus, ideaal bij allerlei visgerechten, terwijl de pasta en broccoli zorgen voor een mediterraanse toets. Geef toe, daar krijg je water in de mond van!

Varkenslapje met spinazieroom en Provençaalse patatjes

Varkenslapje met spinazieroom en Provençaalse patatjes
Met eenvoudige ingrediënten kan je best verrassend koken, het is veelal slechts een kwestie van inspiratie. Dit recept helpt je op weg, van eenvoudige varkenslapjes, spinazie en aardappelen maak je zonder moeite een zonnig, Zuiders gerecht.

Ansjovissalade

Ansjovissalade
Op een zomerse, zonnige dag volstaat een gezond slaatje om de dag fris te doorstaan. Door met ingelegde ansjovis te werken, steek je er bovendien een lekkere zure en bovenal gezonde Zuiderse toets in!

Spek met boontjes en zure saus

Spek met boontjes en zure saus
Klassieke gerechten uit grootmoeders keuken blijven heel wat eters nauw aan het hart. Ze zijn smakelijk, stevig en eerlijk. Met dit gerecht kan je nooit iets fout doen en de show wordt gestolen door de kinderlijk eenvoudige zure saus. Aan de slag!

Gewokte noedels met gemarineerde eendenreepjes

Gewokte noedels met gemarineerde eendenreepjes
Wokken is makkelijk, gezond en snel. Meer hoeft dat op een drukke werkdag niet te zijn. Dit recept leert je een makkelijke manier aan om een lekkere en eenvoudige wokschotel met eend te bereiden.

Meloen met Prosciutto di Parma

Meloen met Prosciutto di Parma
Een absolute klassieker die evenwel, zoals uitgelegd in dit receptje, volgens de regels van de kunst gemaakt dient te worden. Ideaal als voorgerechtje op een zonnige, zomerse dag.

Wortelstoemp met kippenworst en uiensaus

Wortelstoemp met kippenworst en uiensaus
Stoemp, puree op z'n Vlaams, is een heel makkelijke keuze waar je plezierig mee kan variëren. Deze smakelijke winterkost hoeft trouwens niet exclusief voor de koude maanden voorbehouden te zijn. Dit recept legt je uit hoe je een perfecte wortelpuree maakt, begeleid door kippenworst en een verrassend uiensausje.

Kabeljauwfilet met een uienkorstje, asperges en peterseliepuree

Kabeljauwfilet met een uienkorstje, asperges en peterseliepuree
De hoofdrol op tafel tijdens de lente is uiteraard voorbehouden aan ons witte goud: asperges! Veelal worden ze gecombineerd met rood vlees of zalm. In dit recept leer je een bereiding die draait rond lekkere kabeljauwfilet - heerlijk in alle eenvoud.

Lauwe salade met gerookte zalm en asperges

Lauwe salade met gerookte zalm en asperges
Heel wat mensen raken bij het bedenken van een salade niet verder dan wat groenten op een hoopje. Dit recept toont dat enkele eenvoudige ingrepen voor een even makkelijk maar luxueus en verrassend resultaat kunnen zorgen. Ideaal als voor- of bijgerecht, of gewoon als volwaardige maaltijd.

Volkorenspaghetti in mosterdsaus met prei en spek (Colruyt)

Volkorenspaghetti in mosterdsaus met prei en spek (Colruyt)
Zin in een stevige hap die toch verfijnd is en het beste uit verschillende keukens haalt? Dit verbazend eenvoudig gerechtje is wat je zoekt: een smakelijke pasta in een fijn mosterdsausje met prei en gerookte spekjes. Klinkt heerlijk, toch?

Poonfilets in ketjapsaus met gewokte rijst

Poonfilets in ketjapsaus met gewokte rijst
Ponen zijn bijzonder smakelijke visjes die over de hele wereld voorkomen. Hun vaste, rijke vlees maakt hen uiterst geschikt voor een snelle, makkelijke wokschotel met rijst en ketjapsaus - een kruidige, licht-zoete variant op de gekende sojasaus.

Scampi-spiesje met jasmijnrijst en currykokossaus

Scampi-spiesje met jasmijnrijst en currykokossaus
Op zoek naar een origineel gerecht dat het beste uit de verschillende Oosterse keukens combineert, zonder hopeloos moeilijk of duur te worden? Zoek niet verder, dit originele recept brengt een uitzonderlijke veelheid aan piekfijne smaken samen.

Knapperige salade met krokante kipfilet

Knapperige salade met krokante kipfilet
Zin in een gezonde maaltijdsalade met een warm accent maar geen inspiratie? Met dit recept bij de hand heb je in geen tijd een verrassende en smakelijke maaltijd op tafel gezet die iedereen zal bekoren.

Kalkoenrollade met spinazieroom

Kalkoenrollade met spinazieroom
Aan de hand van dit recept kan je zonder al te veel moeite iets feestelijks op tafel toveren dat altijd past en je gasten positief zal verrassen.

Mozzarellatomaatjes met basilicum

Mozzarellatomaatjes met basilicum
Eenvoud siert, ook in de keuken. Met een uitgelezen selectie aan ingrediënten tover je de lekkers en meest pure gerechten op tafel. Deze zomerse klassieker is daar een bijzonder goed voorbeeld van, het ideale aperitiefje of voorgerechtje op een warme dag!