Skrei is extra smaakvolle kabeljauw die rond Valentijn in seizoen is. Daarom wordt het vaak als 'lovefish' verkocht. Fijn aan deze stevige, witte vissoort is dat ze heel smaakvol is en daardoor weinig nodig heeft. Dit recept toont je bijvoorbeeld hoe een eenvoudig uienkorstje met wat pit voor een verrassend simpel resultaat kan zorgen!
Skrei is extra smaakvolle kabeljauw die rond Valentijn in seizoen is. Daarom wordt het vaak als 'lovefish' verkocht. Fijn aan deze stevige, witte vissoort is dat ze heel smaakvol is en daardoor weinig nodig heeft. Dit recept toont je bijvoorbeeld hoe een eenvoudig uienkorstje met wat pit voor een verrassend simpel resultaat kan zorgen!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 800 gram skreifilet
- 2 uien
- 1 citroen
- 2 eetlepels pijnboompitjes
- 1 rode chilipeper
- 1 eetlepel broodkruim
- enkele takjes peterselie
- enkele sprietjes bieslook
- olijfolie
- grof zeezout
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Smeer de visfilets in met een beetje olijfolie, peper en zout.
- Schik in een ovenschaal en verwarm de oven voor op 160°.
- Snipper de ui fijn, hak de chilipeper in fijne ringen. Verwijder de zaadjes indien je een milder gerecht wenst.
- Pers de citroen uit, hak de peterselie en bieslook fijn.
- Meng ui, chilipeper, citroensap, peterselie, bieslook, pijnboompitjes en broodkruim door elkaar. Voeg een scheutje olijfolie en wat grof zeezout toe.
- Lepel de uienmengeling over de visfilets.
- Laat 15 à 20 minuten bakken in de oven (afhankelijk van de dikte van de filets). Het gerecht is klaar wanneer de vis net gaar is en de uienkorst begint te kleuren maar niet aanbakt.
- Serveer de visfilets meteen, met bijlagen naar wens (puree, brood, gestoomde groentjes,...). Ook leuk zo als voorgerecht. Smakelijk!
Recipe Notes
Kan je niet beschikken over skrei? Kabeljauw is net zo goed!
Share this Recipe
Speak Your Mind