Servings | Prep Time | Cook Time |
8personen | 30minuten | 1uur |
Servings | Prep Time |
8personen | 30minuten |
Cook Time |
1uur |
Ingredients
- Sponscake
- 120 gram boter
- 200 gram kristalsuiker
- 2 eieren
- 1 theelepel Vanille extract
- 250 gram zelfrijzende bloem
- 200 ml volle melk
- 1 snuifje zout
- Geroosterde aardbeien
- 350 gram aardbeien
- 1 eetlepel kristalsuiker
- Afwerking
- 150 gram aardbeien
- enkele toefjes slagroom
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200° om de aardbeien te roosteren.
- Verwijder het groen van de aardbeien en versnijd in kwartjes. Doe samen met een eetlepel kristalsuiker in een ovenschaaltje.
- Men goed door elkaar en laat 15 à 20 minuutjes roosteren, tot de sappen beginnen vrij te komen. Laat daarna afkoelen.
- Laat ondertussen de boter voor de cake mals worden. Voeg suiker toe en klop op tot een bleke, luchtige massa.
- Roer de eieren met het vanille-extract door het beslag. Doe vervolgens hetzelfde met de bloem en melk.
- Schep de geroosterde aardbeitjes uit de ovenschaal met een schuimspaan zodat het vocht achterwege blijft (zo niet wordt je cake te vochtig). Roer door het beslag.
- Neem een ronde of rechthoekige bakvorm. Leg er een stuk bakpapier in en vul vervolgens met het beslag.
- Laat 45 tot 60 minuten bakken in de oven (200°, boven- en onderwarmte), tot ze helemaal gaar is.
- Haal uit de oven en laat afkoelen. Werk voor het serveren af met nog wat verse aardbeien en enkele toefjes slagroom. Smakelijk!
Recipe Notes
Tip: andere fruitsoorten werken zeker zo goed. Denk aan frambozen, kersen, stukjes pruim,... De methode blijft hetzelfde. Giet daarnaast het sap van het geroosterde fruit niet weg. Dit is heerlijk met wat yoghurt of in een smoothie.
Share this Recipe
Speak Your Mind